Och en superprestation av poängkungen Victor Sköld.
Så lade vårsensationen Falkenberg nykomlingen Östersund på rygg i solgasset på IP.
Här lite synpunkter från matchen:

Matchbetyg 3
Det började lite semestersömnigt, men tog sig efterhand. ÖFK klart bäst i första halvlek, då man med ett effektivt kortpassningsspel hittade in mellan FFF:s lagdelar och också skapade ett par chanser som kunde lett till halvtidsledning.
I stället kunde Johan Svahn mycket vackert frisparkssmeka in 1-0 för hemmalaget i halvlekens sista skälvande sekunder.
I andra halvlek gick FFF upp högre i press, stal bollen tidigare och kunde på så sätt ta kommandot.
Och när ÖFK:s mittbacksförvärv Craig Barr gick in alldeles för hårt i en duell och tvingades syna det röda kortet gick luften ur jämtarna.
Poängkungen Victor Sköld spikade slutresultatet till 2-0. Skölds nionde mål för säsongen.

Matchens grej
Victor Skölds 2-0-mål. En blixtrande omställning där Niclas Eliasson tog fram boll, spelade den vidare till Sköld, som avancerade 20-talet meter innan han med en höger insida curlade in bollen i krysset bakom en chanslös Peter Augustsson.

Matchens lirare
Niclas Eliasson. Härligt speedig och löpvillig med skön teknik och fin speluppfattning. Låg bakom 2-0-målet. Ser dessutom allt stadigare ut i defensiven. Det är rimligen bara en tidsfråga innan denne 17-årige supertalang spelar på betydligt högre nivå.

Nyförvärven
ÖFK startade matchen med tre nya spelare, Marcus Törnstrand, med ett förflutet i Hammarby men som närmast kommer från Dundee U, Sinan Ayranci, på lån från Hammarby och Craig Barr, från skotska Livingstone. Törnstrand och Ayranci gjorde anständiga insatser innan de byttes ut efter en timme. Barr såg stabil ut som central försvarare i trebackslinjen innan han gjorde en vansinnessatsning och blev utvisad. I andra halvlek fick James Walker, från York City, chansen i anfallet, men hann inte göra något avtryck.
FFF-tränaren Hasse Eklund gav Per Frick chansen från start direkt jämte Victor Sköld i anfallet, men Elfsborg-lånet var tämligen anonym.

Domaren
Robert Daradic från Helsingborg skötte sig bra. Läste spelet väl, låg nära situationerna och halade upp korten när de skulle halas upp.

Prognos
Serien vänder nu, vilket innebär att det blir returmatch i Östersund nästa lördag. Då får ÖFK klara sig utan Barr och Thomas Boakye, som fick sitt tredje gula kort.
Efter Falkenberg väntar Assyriska borta för jämtarna.
FFF har mittbacksklippan Tobias Karlsson avstängd i returen eftersom han blev utvisad i slutet av matchen.
Efter Östersund har Falkenberg att möta Örgryte hemma.

***
Jisses, vad var det egentligen som hände i Sundsvall?
Först gick hemmalaget på knock och gjorde 3-0 på tolv minuter.
Sen hämtar Gais upp och kvitterar till 3-3 i andra halvlek.
Men då gör inhopparen Pa Dibba 4-3 på stopptid…
… innan Joel Johansson gör sitt tredje mål för eftermiddagen och spikar slutresultatet till 4-4.
Hm…man valde nog fel match ändå.

***
Avdelningen blytungt:
IFK Värnamo besegrar Ljungskile med matchens enda mål inslaget av Sebastian Göransson.
Därmed lyfter smålänningarna över båda de nedersta strecken – och stannar där åtminstone över natten.