Mr FFF visade vägen

av gorbol

Han debuterade i a-laget 2003 och har gjort över 300 matcher för klubben.
I kväll visade lagkaptenen och ikonen David Svensson med sitt 1-0-mål Falkenberg vägen till en solklar 4-0-seger hemma mot Landskrona.
Här lite synpunkter från mötet på IP:

Matchbetyg 2
En rätt väntad matchutveckling. När Falkenberg väl fick sitt 1-0-mål gick luften ur ett till synes proppmätt Bois, som återigen visade sig från sin allra sämsta sida på bortaplan.
FFF spelförande i första halvlek, men tog då lite för många tillslag och lite för få löpningar in bakom backlinjen för att hota på allvar.
Efter paus spelade FFF snabbare, rakare och mer distinkt och efter ledningsmålet kollapsade Bois både fysiskt och – framför allt – mentalt.

Matchens profil
Tobias Karlsson. FFF:s försvarschef styrde och ställde i de bakre leden och var hela tiden ett hot i samband med offensiva fasta. Med lite flyt hade han kunnat göra både ett och två mål.

Matchens grej
Skadorna. Segern blev dyrköpt för serieledaren. Redan i upptakten av matchen tvingades viktige kantmittfältaren Johan Svahn bryta matchen med en knäskada. I samband med sitt 2-0-mål fick sommarförvärvet Matteo Blomqvist Zampi en smäll på knäet och fick bäras av planen.
Sedan tidigare finns bland annat vasse anfallaren Per Frick på skadelistan.
Det är tur att Hasse Eklund förfogar över en hyfsat stor trupp.

Poängkungen
Jodå, Victor Sköld fortsätter att leverera både mål och assister. Den här gången gjorde han själv 3-0 och spelade sen fram till inhoppande Stefan Rodevågs 4-0-mål. 16+7 och totalt 23 poäng nu.
Imponerande.

Domaren
Antti Kanerva är godkänd i en lättdömd match.

Prognos
Falkenberg gör ett ryck i tabelltoppen. Om det är temporärt eller inte återstår att se. Tabelltvåan Örebro spelar först på fredag då man har en tuff bortamatch i Ängelholm.
Annars är formen fortsatt mycket god och allt talar i dagsläget för att FFF blir den 62:a klubben i landet som får allsvensk status.
Gais borta och J-Södra hemma närmast på programmet.
Landskrona fortsätter att pendla vansinnigt i prestation, men det mesta talar för att laget definitivt säkrar kontraktet i de två kommande omgångarna. Då väntar nämligen Assyriska hemma och Brage borta.

***
Degerfors har alltjämt häng på tredjeplacerade Sundsvall.
Detta efter en imponerande 2-1-seger borta mot ett formstarkt Östersund.
Alexander ”Nutt” Andersson avgjorde vårmötet lagen emellan med matchens enda mål och bidrog denna gång med ledningsmålet.
Men matchens prestation svarade Amadaiya Rennie för när han tryckte in 2-1-bollen i slutminuterna.
Ett drömmål.

***
Ångestmöte 1.
J-Södra presterade som sämst när det gällde som mest och förlorade Smålandsderbyt mot IFK Värnamo med 2-1.
– Jag är grymt besviken, säger J-Södra-keptenen Tommy Thelin, som gjorde lagets enda mål, till Jnytt.
Värnamo dominerade stort, men det dröjde till 84:e minuten innan tidigare iskalle centerbjässen Per Cederqvist kunde göra 2-1-målet.
Extra surt för J-Södra är att Cederqvist har ett förflutet i klubben.

***
Ångestmöte 2
Örgryte dominerade stundtals stort, men fick nöja sig med 0-0 hemma mot Varberg.
– Tre frilägen talar sitt tydliga språk – det borde ha varit mål på samtliga, säger Öis-tränaren Marcus Lantz till G-P.
Öis under nedersta strecket igen – och i nästa match väntar Degerfors borta.

***
Assyriska fixade med stösta säkerhet kontraktet via 3-2 hemma mot Brage.
Admir Aganovic sköt två mål och har nu totalt gjort elva. Samtliga har kommit på konstgräs.
– Men bäst i laget var ändå Christopher Brandeborn och inhoppande Philip Hellquist, skriver mitt öga i AFF i ett svavelosande mess som innehåller såväl jämförelser med Real Madrid som krav på tränare Azrudins avgång.