Startsida / Inlägg

Sorry Öis – ni flyger

av gorbol

Ett tips på hur bottenstriden kommer att utvecklas?
Gärna, men då kastar jag all intellektuell argumenation överbord och väljer i stället att mer eller mindre blunda och peka.
Så här slutar det:

LANDSKRONA 31
Form
Sju senaste: Sju poäng.
Tre senaste: Noll poäng.
Återstående program
Örebro borta
Gais hemma
J-Södra borta
Sundsvall hemma
Rimligt utfall: Tre poäng.
Kommentar: Usel form och krav på tränare Jörgen Petterssons avgång. Jepp, det stormar – som vanligt – i Bois. Trots det tror jag att laget i praktiken redan har säkrat kontraktet. Skulle det mot förmodan krävas ytterligare poäng tror jag att Bois fixar dessa hemma mot Gais, som inte har ett smack att spela för.
Förvånande att Bois har satt sig i den här situationen. I sina bästa stunder, när himlen är blå, solen skiner och motståndarna bjuder på lite ytor, finns här en kapacitet som ledigt och lätt hade räckt för en plats på övre tabellhalvan. Men i motgång finns varken mental eller fysisk hårdhet för att bromsa fallet.
Slutar på: 34 poäng.

JÖNKÖPING 26
Form
Sju senaste: Fem poäng.
Tre senaste: Noll poäng.
Återstående program
Assyriska hemma
Brage borta
Landskrona hemma
Gais borta
Rimligt utfall: Fyra poäng.
Kommentar: Sak samma här: präktig formdipp i känsligt läge och spekulationer kring tränare Grens vara eller icke vara. Alltid förrädiskt att sia om lagets chanser, men jag tror trots allt på poängutdelning i Borlänge och seger mot Landskrona.
Från box till box kan J-Södra mäta sig med i princip vilket annat lag som helst i serien, men i de båda straffområdena saknas det lika delar kyla och beslutsamhet. Det är få lag som har släppt in så många märkliga och billiga mål och det är få lag som bränt så många målchanser.
Jag önskar självfallet J-Södra god tur i kommande kval.
Slutar på: 30 poäng.

VÄRNAMO 26
Form
Sju senaste: Sju poäng.
Tre senaste: Fem poäng.
Återstående program
Degerfors borta
Ängelholm hemma
Östersund borta
Örgryte hemma
Rimligt utfall: Fem poäng
Kommentar: På väg uppåt i form och vant vid infernaliska streckstrider. Jag tror att IFK tar sig förbi småländska trätobrodern J-Södra i kraft av seger hemma mot Ängelholm och kryss i de två sista matcherna.
Mer som talar för laget? Pigga sommarförstärkningar och en tränare som efter ett par, tre decennier i hetluften varken kan stava till fruktan eller rädsla. Mycket kan sägas om Sören Åkeby, men att han är något att hålla i handen när det stormar råder det inget tvivel om.
Sen hoppas man ju av rent spelmässiga skäl att IFK fixar det här. Liret är ju förtjusande mellan varven.
Slutar på: 31 poäng.

VARBERG 26
Form
Sju senaste: Tre poäng.
Tre senaste: Två poäng.
Återstående program
Hammarby hemma
Falkenberg borta
Assyriska hemma
Brage borta
Rimligt utfall: Fyra poäng
Kommentar: Nio raka utan seger och avstängda spelare i var- och varannan omgång. Hösten har inte varit nådig mot Bois. Min spekulation bygger på kryss i nästa match mot Hammarby och en trea i avslutningsomgången mot Brage, men fan vet. Försvarsspelet är under all kritik och när det kommer till målskytte är laget alltför beroende av Gabriel Altemark-Vanneryr. Nu gjorde GAV mål senast, men det var första gången sen 1 september.
Många tycker att Bois spelar en primitiv fotboll och ser helst att laget flyger, men jag är lite fascinerad av västkustens ”Crazy Gang” och hoppas på ett lyckat kval.
Slutar på: 30 poäng.

ÖRGRYTE 23
Form
Sju senaste: Fem poäng.
Tre senaste: Två poäng.
Återstående program
Östersund borta
Örebro hemma
Ljungskile hemma
Värnamo borta
Rimligt utfall: Sex poäng.
Kommentar: Har bytt tränare och delvis spelfilosofi och håller nu som bäst på att försöka gneta sig kvar. Jag tror att Öis tar poäng i samtliga fyra kvarvarande matcher, men att kryssförbannelsen fortsätter och att man därför tvingas återvända till division 1 södra.
Öis har under hösten sett hyfsat stabilt ut bakåt, men dessvärre har man inte fått önskad utveckling på egentligen någon av de många unga offensiva spelarna.
Frustrationen bland fansen är stor och det är lätt att förstå varför, men den hjälper ju inte direkt spelarna, laget i det här läget.
Slutar på: 29 poäng.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB