Startsida / Inlägg

Festlig Norge-historia till slut

av gorbol

Det blev en festlig Norge-historia för Hammarby till slut.

Men jösses vad det satt långt inne.

Först i fjärde stopptidsminuten avgjorde nyförvärvet Fredrik Torsteinbö, 23, 08-derbyt mot Assyriska med matchens enda mål.

Här lite intryck från mötet på Södertälje Arena:

 Matchbetyg   3

Högintensiv matchinledning med mycket kamp, ännu mer hafs och slafs och massor av frisparksavblåsningar som förryckte spelet.

Assyriska blandade upp sitt sedvanliga kortpassningsspel med lite fler längre bollar in bakom Hammarbys backlinje, där framför allt Admir Aganovic opererade med viss framgång.

Hammarby tog över efterhand, men spelade för mycket på felvända, stillastående spelare och fick därför inte fart på passningsspelet.

Ett par halvchanser för båda lagen, men rätt logiskt mållöst i paus.

Ungefär samma matchbild i andra halvlek. Hammarby mest vid bollen, men tappade den alldeles för enkelt, vilket ledde till tre, fyra riktigt vassa AFF-omställningar som mycket väl hade kunnat resultera.

Med fem minuter kvar blev AFF:s mittback Linus Malmborg helt korrekt utvisad efter att ha kapat inhoppande Amadaiya Rennie.

I det läget satsade Hammarby självfallet allt på ett kort, och när ytterbacken Michael Timisela långt in på stopptid piskade in ett perfekt inlägg i riktning Torsteinbö föll avgörandet.

Knappast helt logiskt sett till chansfördelning, men är det något man kan säga om fotbollssporten, så är det att den inte alltid är rättvis.

Summa summarum:

Låg teknisk kvalité, men desto mer energi.

Nya Hammarby en liten besvikelse spelmässigt.

Assyriska – som faktiskt tog fram en riktigt vass målchans i matchens sista skälvande sekunder – ungefär som förväntat, eller kanske till och med lite bättre än förväntat.

Matchens lirare

Christopher Brandeborn. Full av energi, aktiv värre och involverad i det mesta som Assyriska skapade. AFF:s lille, trulige offensive mittfältare överglänste med marginal Hammarbys alla namnkunniga nyförvärv.

Matchens grej

Straffsituationen i första halvlek. AFF:s mittback ”Sotte” Papagiannopoulos välte Andreas Haddad över ända i straffområdet, men domarteamet friade. Felaktigt, visade det sig.

Premiärpuls

Som väntat skyhög – även om säkert ett par tusen valde att stanna hemma i rusket. Båda klackarna bjöd till och skapade magisk stämning.

Domaren

Glenn Nyberg, 25, är en av landets största domartalanger, men här kom han lite snett in i matchen. Borde halat fram det gula kortet mycket tidigare för att lugna de överhettade spelarna – och skulle absolut ha blåst för straff när Haddad gick i backen i första halvlek.

Knappt godkänd.

Prognos

Kort vila för ett Assyriska som tömde sig fullständigt. Redan på fredag väntar bortamatch mot Öster, som imponerade stort i sin premiärmatch. Därefter Degerfors hemma – en mer överkomlig uppgift.

För Hammarby, som omgående måste upp ett par snäpp i spelstyrka, handlar det närmast om Degerfors i hemmapremiären 14 april. Sen Ängelholm en vecka senare, även den hemma på Tele 2 Arena. Allt annat än full pott i dessa båda matcher får betraktas som en missräkning.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB