Startsida / Inlägg

Man blev alldeles Matt…

av gorbol

Bayern-Real eller ÄFF-AFF?

Ett enkelt val.

Här lite synpunkter från 1-1-mötet på Olympia, där hemmalaget kom undan med blotta förskräckelsen:

Matchbetyg   4

Tempostark och ytterst underhållande match mellan två tekniskt skickliga lag, som båda vill odla ett eget passningsspel för att ta sig fram till målchanser.

Monumental klasskillnad i första halvlek, då Assyriska kort och gott var överlägset mycket bättre i spelets alla beståndsdelar.

Ja, med ett undantag då.

Matt Pyzdrowski i hemmamålet var fullständigt fenomenal, gjorde en handfull högklassiga räddningar och var den enskilt viktigaste – eller snarare enda – anledningen till att ÄFF fortfarande var kvar i matchen.

Jämnare i andra halvlek, då det hade gått upp för ÄFF att det nog är nödvändigt att båda löpa och kampa om man ville ha med sig poäng. Ändå kändes det hela tiden som att Assyriska var närmast ett segermål, men om laget i första halvlek tog många bra avslut saknade man efter paus i hög grad kvalitén i den sista avgörande passningen.

Sista chansen att ordna tre poäng fick inhoppande George Makdesie, men inte heller han hittade rätt bakom Pyzdrowski.

Matchens lirare

Matt Pyzdrowski. Visst, det fanns spelare i AFF som imponerade, som Papagiannopoulos, Alex Nilsson, Pachajyan och Brandeborn, men ÄFF-keepern med cykelhjälmen stod i särklass. Seriens åtminstone för tillfället bäste målvakt – och frågan är om det över huvud taget finns någon som är bättre i landet.

Tillåt mig tvivla.

Matchens grej

ÄFF:s ledningsmål efter fyra minuter. Ska man ha spelare vid stolparna i samband med hörna, eller ska man inte? AFF valde att inte ha det, vilket visade sig vara ett misstag eftersom Junes Barnys hörnspark letade sig in bakom Robin Malmkvist.

Matchens målsumpare

Admir Aganovic fixade kvitteringen för AFF, efter suveränt förarbete av Linus Malmborg och Levon Pachajyan, var aktiv och involverad, löpte mycket och framgångsrikt – men brände sex upplagda lägen.

Hm…

Domare

Team Patrik Eriksson satte inte en fot fel. Mycket bra.

Prognos

Ängelholm blandar och ger här i upptakten av serien. Måste höja lägstanivån väsentligt om det ska bli toppstrid fram i höst, vilket laget har potential för.

Närmast på programmet: Degerfors hemma och Sundsvall borta.

Rimligt utfall: tre poäng.

Sett till spel och skapade målchanser är det snudd på bisarrt att Assyriska inte har skrapat ihop mer än fem poäng såhär långt. Med lite bättre skärpa i sista tredjedelen är det rimligen bara en tidsfråga innan AFF börjar plocka treor.

Sundsvall hemma och Värnamo borta väntar närmast.

Rimligt utfall: fyra poäng.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB