Startsida / Inlägg

Omgångens fyra (och lite annat…)

av gorbol

Vilka spelare glänste, vilket lag imponerade, vilket lag vek ned sig och vad har vi att se fram emot?

Frågor, frågor, frågor.

Svaren ges här.

Det är dags för ”Omgångens fyra” – och lite annat.

MÅLVAKT

Zoran Akovic, Husqvarna

Gjorde tre, fyra blixtrande närstridsparader och såg nästan på egen hand till att HFF landade tre poäng i nykomlingsmötet med Sirius. Man kan lugnt säga att den 27-årige montenegrinen gjort avtryck i serieupptakten.

FÖRSVARSSPELARE

Juan Robledo, Värnamo

”Vi har blivit bättre i de båda straffområdena”, sa IFK-tränaren Peter ”Kuno” Johansson efter 3-1-segern i Östersund. Det kan han främst tacka Robledo för. Mittbacksbjässen var kung i luften och gjorde två mål mot ÖFK

MITTFÄLTARE

Alex Nilsson, Assyriska

Bröt benet på tre ställen under försäsongslägret i Turkiet 2013 och fick hela fjolårssäsongen spolierad. Nu tillbaka snabbare, löpvilligare och löpstarkare än nånsin tidigare. AFF:s egen ”Fox in the box”. Blir superspännande att följa.

ANFALLARE

Pablo Piñones-Arce, Hammarby

Stressigt och nervigt inför nästan 30 000 på läktarplats? Inte det minsta. PPA levererade direkt och gav sitt lag den nödvändiga skjutsen mot en till slut solklar 5-0-seger. Allra vassast var ändå ribbskottet med vänstern. Värt ett bättre öde, som man sa förr.

TOPP

Assyriska

Tungt nederlagstippat i bortamötet med Öster, men visade vad karaktär, disciplin och offervilja betyder i skarpt läge på främmande mark. Får Azrudin Valentic bara ha sina spelare hela och friska blir AFF att räkna med på allvar.

FLOPP

Sundsvall

Får ingen fart i passningsspelet, fixar inte att utnyttja sina kanter och förmår inte få centermonstret Johan Eklund involverad i spelet. Nu måste tränarduon Franzén-Cedergren styra upp det här, annars kan det bli oroligt värre framöver.

Tre godbitar i omgång 3:

Söndag

Gais-Ljungskile

Lite av en vägvisarmatch. Är säsongens upplaga av Gais på riktigt? Är LSK ett lag för den absoluta toppstriden? Svar ges på Ullevi. Tung match-i-matchen mellan de potentiella skyttekungarna Hannes Stiller och Joel Johansson.

Luktar uddamålsseger för hemmalaget.

Söndag

Öster-Sundsvall

Två tippade topplag som underpresterade rejält i senaste omgången. Frågan nu är vilket lag som har repat sig bäst. Öster måste få i gång målproduktionen hos sina forwards och Giffarna måste ha i gång sin targetforward Johan Eklund.

Går på krysset här.

Måndag

Hammarby-Ängelholm

Lapp på luckan igen är väl för mycket att begära, men räkna med ny publikfest i Tele2. Hammarby imponerade stundtals stort i premiären. ÄFF är lurigt oberäkneligt och fick naturligtvis rejäl boost efter att ha vänt underläge till seger borta mot J-Södra.

3-1, kanske.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB