Östersund tycks ha lika lätt för Gais i år.

Seger i kväll med 3-1 efter två mål av skyttekungen Modou Barrow.

Här lite synpunkter från mötet på Gamla Ullevi:

Matchbetyg   2

En sövande saggig första halvlek, där Östersund hade ett gigantiskt bollinnehav men snudd på vägrade att spela bollen framåt.

Gais behövde inte göra särskilt mycket utan låg rätt i sina positioner och ställde om när tillfälle bjöds.

Laget tog också ledningen. Lagkaptenen Kenneth Gustafsson kom runt på vänsterkanten, slog ett inlägg som ÖFK-försvararen Jonathan Azulay (utlånad från Blåvitt) oturligt styrde i eget mål.

Klart mycket bättre i andra halvlek, då ÖFK flyttade bollen mycket snabbare och också hotade mer i djupled.

På 24 glödheta minuter både vände och stängde man matchen.

Vid 1-1 skickade kvicke och fyndige sydkoreanen Moon fram Barrow i avslutsläge och vid 1-3 samarbetade Dennis Widgren förtjänstfullt med Barrow.

1-2-målet?

Det återkommer vi till.

ÖFK gör en helt okej prestation. Aningen äventyrligt passningsspel mellan varven, lite juniormisstag här och där men stundtals också med härlig rörelse och fyndigt anfallsspel.

Lagets tre toppar: Moon, Barrow och Jamie Hopcutt, en evighetsmaskin som löper oavbrutet från straffområde till straffområde.

Gais genant svagt och rättmätigt utbuat i slutet av matchen. Helt utan struktur, idé och individuell kvalité.

Jag säger inte att Gais – topptippat inför säsongen – åker ur, men jag påstår utan att darra nämnvärt på manschetten att Gais mycket väl kan åka ur.

Så illa är det.

Matchens lirare

Modou Barrow. Till höger i första halvlek, till vänster efter paus och lika skönt oberäknelig på båda kanterna. Härligt rapp och teknisk och dessutom tvåmålsskytt, vilket betyder sex totalt och delad andraplats i skytteligan.

Ska bli superintressant att följa framöver.

Matchens grej

ÖFK:s 2-1-mål. Hopcutt löper med bollen under kontroll i 25 meter, dribblar av två motståndare innan han med högerfoten vräker upp bollen i ena krysset.

En topprestation.

Domare

Team Magnus Ahlsén gör det bra i en lättdömd match,

Prognos

ÖFK tog sin första bortaseger för säsongen och börjar få tillbaka alltfler spelare som tidigare varit skadade.

Ser lovande ut med andra ord.

Närmast väntar J-Södra hemma, sen Öster borta.

Rimligt utfall: tre poäng.

Gais har fortsatt enorma problem att skapa målchanser. Nu snackas det om att fjolårssäsongens succéanfallare Joel Johansson kan vara tillbaka redan i nästa match och att han behövs råder det inget som helst tvivel om.

Rackarrysare framöver för ”Makrillarna”. Först Degerfors borta, sen J-Södra borta.

Rimligt utfall: en poäng.

***

Ny seger.

Och nytt avgörande i slutminuterna.

Trots 0-1-underläge vände och vann IFK Värnamo hemmamatchen mot Degerfors med 3-1.

Det innebär att smålänningarna knallar upp på samma antal poäng som topplagen Hammarby och Gif Sundsvall.

Sensationellt?

Det är bara förnamnet.

Kameruanen Tchami, läckre liraren Kozica och brunkarspetsen Cederqvist målskyttar för Östbos stolthet.

Fortsatt dystert för Degerfors som i och med förlusten avlöste Assyriska på jumboplatsen.

***

Äntligen kom den.

Jag pratar förstås om Ängelholms första seger på nya hemmaarenan Olympia.

Det blev 2-0 mot Husqvarna efter mål av fjolårssuccén Junes Barny och skottstarke Sebastian Carlsen.

Trepoängaren innebär att ÄFF skaffar sig lite andrum i bottenstriden.

För HFF, som inledde så förtroendeingivande, ser det plötsligt mörkare ut. Bara en poäng och ett mål i de tre senaste matcherna.