Startsida / Inlägg

Omgångens fyra (och lite annat…)

av gorbol

Ett par nya namn men också ett par gamla beprövade.

Det är dags för ”Omgångens fyra” igen.

Nu kör vi.

MÅLVAKT

Anton Cajtoft, J-Södra (2)

Kanske inte så mycket för insatsen mot Landskrona, mer att han i dagarna blev uttagen i U21-landslagstruppen. Kul för 20-åringen som knappast var dåvarande tränaren Mats Grens förstaval när säsongen startade, men som utvecklats enormt i takt med större förtroende.

FÖRSVARSSPELARE

Petter Björlund, Ljungskile

LSK har hållit nollan fem gånger av nio denna säsong – och i de tre senaste matcherna. Förklaringen står att finna i ett bra försvarsspel och en stabil backlinje – där Björlund är en av klipporna. Stoppade i slutminuterna Pa Dibba från att bli matchhjälte för Sundsvall.

MITTFÄLTARE

Daryl Smylie, J-Södra (2)

Trivs utmärkt väl i sin nya roll som nummer tio-spelare, vilket ett mål och tre assister i krossen av Landskrona indikerar. Har i högran en finfin passningsfot och ett lika tungt som lurigt skott. Nordirländaren är starkt bidragande till att J-Södra klättrar i tabellen.

ANFALLARE

Modou Barrow, Östersund

Hade stundtals lekstuga med Gais-försvaret i 3-1-segern på Ullevi och gjorde dessutom två mål. Har både speeden och tekniken och kan kombinera dessa båda egenskaper i maxfart, vilket få andra i serien mäktar med. På väg mot skytteligatoppen.

Topp

Sena sparkar. IFK Värnamo är alltjämt kvar i toppstriden och har fortfarande förlustnollan i behåll. Detta främst tack vare sena mål i ett flertal matcher. När det blir skarpt läge och står och väger är IFK som allra farligast.

Flopp

Tidiga sparkar. Både Thomas Askebrand i Gais och Azrudin Valentic i Assyriska tvingades lämna sina jobb i dag. Sorgligt när det inträffar och ett nederlag för både personen och klubben. Vilket spelarmaterial har man och hur vill man spela? Utifrån det scoutar man sen en tränare som uppfyller önskemålen. Hur svårt ska det vara?

Tre höjdare i omgång 10

Fredag

Ljungskile-Värnamo

Två av seriens formstarkaste lag och en kraftmätning mellan två tungviktare som inte viker en tum när det börjar smälla kring benpiporna.

Värnamo utan avstängde anfallaren Benjamin Fadi.

Kryss, 1-1.

Lördag

Degerfors-Gais

Höjdare är kanske att ta i, men spänning och dramatik är i alla fall att vänta på Stora Valla. Båda är i usel form och i akut poängbehov. Gais dessutom med ny tränare, Kjell Pettersson.

Degerfors utan avstängde Marcus de Bruin.

Kryssläge här också, 1-1.

Måndag

Sirius-Hammarby

Två av sex, sju lag i serien som vill spela sig till målchanser och mål och inte bara förlitar sig på att motståndaren ska göra misstag. Med andra ord bäddat för en sevärd match på ”Studan”.

Hammarby tar femte raka. Ska vi säga 1-3?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB