Walk in the park

av gorbol

Den senaste tidens mål- och poängtorka är över.

Gif Sundsvall bortabesegrar Husqvarna med 3-1 och kliver därmed – åtminstone temporärt – upp i serieledning.

Här några – på grund av magsjuka – enstaka reflektioner kring händelserna på Vapenvallen:

Matchbetyg   3

Fartfylld första halvlek, där Giffarna maximalt utnyttjade att hemmalaget låg brett med sina ytterbackar och stod förhållandevis högt med sin backlinje. Gästerna hotade från alla möjliga håll, tog sig ganska enkelt runt på kanterna och hittade gång efter annan in med passningar bakom HFF:s ganska stabbiga mittbackar.

2-0 i paus lite i underkant.

HFF försökte att ge det en chans i upptakten av andra halvlek, men när man inte fick utdelning på vare sig inläggsspel eller fasta situationer pös luften ur laget och det blev en smal sak för Giffarna att kontrollera sig fram till tre enkla poäng.

Matchens lirare

Kevin Walker. Det var jämnt i Giffarna, det ska poängteras direkt, men om jag ändå ska ta ut en får det bli mittfältsdynamon med den fantastiska arbetsmoralen, det goda omdömet, det fina passningsspelet och det tunga skottet.

Dessutom med en fot i två av målen.

Och ja, jag struntar högaktningsfullt i att det var Walker som orsakade straffen som ledde till HFF:s tröstmål. I det läget var matchen redan körd sen länge.

Men fin straff av Robin Cederberg, mittbacken som hittills är hundraprocentig från elvameterspunkten, slagit in fyra av fyra möjliga.

Matchens grej

Giffarnas 1-0-mål. Kom redan i andra minuten, då en pigg Daniel Sliper slog sin motståndare och hittade in till Pa Dibba med ett perfekt inspel. Dibba avslutade föredömligt på ett tillslag och ställde HFF-keepern Zoran Akovic chanslös.

Viktigt mål i många avseenden. Giffarna – som gått mållösa av planen i de två senaste matcherna – fick en rejäl boost, samtidigt som moralen sjönk hos hemmalaget.

Dibbas fjärde för säsongen.

Därmed är han tvåa i interna skytteligan efter anfallskompisen Johan Eklund, som gjorde 2-0-målet och är uppe i fem totalt.

Domare

Team Patrik Eriksson gjorde en stark insats och förtjänar högt betyg.

Fyra plus, typ.

Prognos

HFF har tappat fart rejält efter den fina starten och är nu utan seger i de sex senaste matcherna. Skador har tillstött och truppen är inte den bredaste.

Tufft framöver: först Värnamo borta, sen Ljungskile hemma.

Rimligt utfall: en poäng – i bästa fall.

Giffarna är ur en minisvacka, har en riktigt stark trupp och ska rimligen kunna påbörja en ny svit av förlustfria matcher.

Närmast på agendan för laget: Syrianska hemma och Varberg borta.

Rimligt utfall: sex poäng.

I morgon: ”Grönlund möter”. Missa inte.