Startsida / Inlägg

”Omgångens fyra” – och lite annat…

av gorbol

Tätt på given nu.

Här en ny ”Omgångens fyra” – och lite annat.

Nu åker vi.

MÅLVAKT

Tommy Naurin, Sundsvall (2)

”Fantastisk”, tycker motståndartränaren. Bara att instämma med Tor-Arne Fredheim. ”Tommy Knogjärn” var hur stabil som helst i allt han företog sig och kom dessutom upp med två superräddningar i 0-0-mötet med toppkonkurrenten LSK.

FÖRSVARSSPELARE

Dennis Widgren, Östersund (2)

Den här 20-åringen bara växer och växer och växer. Härligt frejdig och oförvägen i sitt spel. Snabb med fin teknik och bra spelförståelse. Rimligen bara en tidsfråga innan han spelar på högre nivå. Bäst på planen i 2-1-segern mot Gais.

MITTFÄLTARE

Alexander Nilsson, Assyriska

Extremt skadedrabbad de två senaste säsongerna, men vägrar att ge upp – och fick lön för mödan i prestigederbyt mot Syrianska. Ett mål och en assist i 2-0-segern och nu hoppas vi att den här kamp- och löpstarke innermittfältaren fyllt sin skadekvot.

ANFALLARE

Tommy Thelin, Jönköping (2)

Efter en lite sämre vår har J-Södra-kaptenen växlat upp och börjat leverera mål och assister i strid ström. Ny fullträff i 3-0-segern borta mot Landskrona och låg dessutom bakom ledningsmålet. Mycket starkt bidragande till att laget sniffar på en topp tre-placering.

TOPP

Dramatiken. Bottenstriden ett litet getingbo och nu börjar det faktiskt att tighta till sig även i toppen. Den här serien förnekar sig aldrig när hösten drar in – det blir per automatik streckstrider lite överallt i tabellen. Härligt – åtminstone för oss som är neutrala och inte håller på något lag.

FLOPP

Dramatiken. Eller vad man nu ska kalla det… Konkurshot, anklagelser om riggade matcher… Fan, jag är en hopplöst naivt inbiten fotbollsman som vill att allt ska gå rätt till alltid. Ta mig ur denna mardröm. Snabbt.

Tre höjdare i omgång 26

Måndag

J-Södra-Östersund

Här avgörs det vilket av dessa båda lag som kommer att utgöra det stora hotet mot topptrion. J-Södra ytterst formstarkt med fyra segrar och ett kryss i de fem senaste. ÖFK lite mer svajigt, men gjorde stark insats senast mot Gais.

Tungt avbräck för hemmalaget: assistkungen Robert Gojani avstängd.

Tips: 2-1.

Måndag

Värnamo-Ljungskile

LSK är det lag i topptrion som har det tuffaste motståndet i omgången. Värnamo på Finnvedsvallen är verkligen ingen lek. IFK i mittenträsket och har egentligen inte särskilt mycket att spela för, men bjuder till beundransvärt i match efter match. LSK:s superfacit kan ni vid det här laget. 19 raka utan torsk och sex raka hållna nollor.

Tips: 1-1.

Måndag

Ängelholm-Syrianska

Ödesmättad kväll för ÄFF. Match mot lag som kan finnas inom räckhåll i tabellen och dessutom kan kommunstyrelsen ta beslut om ÄFF ska få det tvåmiljonerslån som är nödvändigt för klubbens fortsatta existens. Syrianska? Behöver nog ta ett par poäng till för att kunna känna sig säkert på nytt kontrakt utan nervigt kval.

SFC har nyckelspelaren Dinko Felic avstängd.

Tips: 1-1.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB