Startsida / Inlägg

Sämst när det gällde som mest

av gorbol

Sämst när det gäller.

Trodde aldrig att jag skulle skriva det, men i kväll tvingas vi konstatera att så var fallet med Ljungskile.

1-1 borta mot Syrianska lämnar fältet fritt för Hammarby och Sundsvall att koppla ett järngrepp om de allsvenska direktplatserna.

Här lite synpunkter från mötet på Södertälje Arena:

Matchbetyg   2

Stundtals beklämmande låg teknisk kvalité, men å andra sidan kampfyllt värre och vansinnig spänning och dramatik ända fram till slutsignal.

Ljungskile otajmat, osynkat, men framför allt oerhört oroligt. Fick inte alls passningsspelet att stämma och såg heller inte sådär äckligt disciplinerat ut defensivt som man har gjort under stora delar av säsongen.

Den lite mer defensiva mittfältsdynamon Markus Gustavsson slog bort massor av enkla passningar och den lite mer offensiva mittfältskreatören Jonas Lindberg var långa stunder helt osynlig. Lägg därtill att de normalt så vassa kantmittfältarna Jakob Olsson och Ken Sema körde fast mest hela tiden och du förstår att LSK hade stora problem att skapa några chanser.

Bakåt såg det också virrigare ut än vanligt, och målet som gjorde att LSK hamnade i underläge (återkommer till det…) gjorde naturligtvis inte saken bättre.

Sett till den direkt svaga prestationen är det naturligtvis ändå på nåt sätt starkt att kunna kvittera i andra halvlek och få med sig den poäng som innebär att laget trots allt är med och fightas om en allsvensk direktplats i sista omgången.

Poängräddaren? Han är värd en egen punkt i sammanhanget.

Syrianska tätt, tufft och kompromisslöst från start. Höll spelet väldigt väl uppe och skapade minst lika mycket i chansväg som motståndaren. Hade dessutom ett par blixtrande omställningar i upptakten av andra halvlek, som mycket väl hade kunnat resultera med lite större teknisk skicklighet och bättre skärpa.

Lite intressant att notera: lagets unga spelare var lagets bästa spelare. Kevin Bisse, Saman Ghoddos och fine ytterbacken Success Nwosu är färskingar i sammanhanget, men det märktes inte det minsta.

Vi avslutar såhär:

1-1 logiskt sett till spel och chanser.

Matchens lirare

Durim Berisha. Härligt rapp, teknisk och företagsam. Vållade LSK:s normalt så stabile vänsterback Niklas Andersen stora problem, framför allt i första halvlek.

Dessutom målskytt.

Tröttnade en aning efter paus och utbytt med kvarten kvar.

Matchens grej

Jätteblundern. Alex Horwath skulle gå ut och ta bort ett standardinlägg från Lolo Chanko, men helt oattackerad valde LSK-keepern att försöka boxa bort bollen – och totalmissade. Bollen framför fötterna på Berisha som lätt som en plätt rullade den i tomt mål.

Hur mycket den tavlan kostar återstår att se.

Frågan

Finns sällan anledning att ifrågasätta LSK-tränaren Tor-Arne Fredheim, men varför han bytte ut David Johannesson övergår mitt förstånd.

Johannesson var den ende som kändes riktigt farlig och bara några minuter innan han plockades av banan hade han dessutom gjort mål.

Jag förstår att anfallaren tuggade fradga när Fredheim sträckte fram kardan och tackade för insatsen.

Domare

Team Per Melin skötte sig alldeles förträffligt. Det var lite hetsigt på slutet, men det påverkade inte Melin och co det minsta.

Mycket bra.

Prognos

Syrianska bröt förlustsviten om fem raka matcher, visade både mod och karaktär och kan, trots allt, gå hyggligt stärkt in i avslutningsomgången.

Möter i den Husqvarna borta och kan behöva poäng för att klara kontraktet utan kval.

Rimligt utfall: en poäng.

LSK har nu 23 raka utan förlust, klev upp på allsvensk direktplats, men frågan är hur länge. Positivt är möjligen att laget nu i praktiken säkrat en topp tre-plats.

Möter i sista omgången Varberg hemma.

Rimligt utfall: tre poäng.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB