Startsida / Inlägg

Influencers och valet 2018

av tramsfrans

Nu är det valtider, och jag kommer självklart att hålla den här bloggen så ren från politik som möjligt eftersom ni förmodligen använder er av andra nyhetskällor än min blogg för att bilda er en uppfattning inför valet 2018!

Något som däremot är väldigt talande för valet 2018 är att man inte kan göra politik intressant utan att en influencer är med. Klart att man måste ha med en sån så att folk orkar lyssna!

Traditionell valbevakning går oftast ut på att journalister gör research och därefter ställer frågor till politiker som ger mer eller mindre tydliga svar. Det känns dock SÅ 2014 om ni frågar mig! I år är det istället våra influencers tur att sköta en del av bevakningen, och bland annat så ska Margaux Dietz jobba för TV4! Margaux bloggar:

”Anledningen till att jag ville ha smink idag är för att jag ska vara flygande reporter för TV4. Jag är så taggad för det här uppdraget tre söndagar i rad nu inför valet. Jag kommer att vara live på kvällsnyheterna. Jag kommer såklart inte vara expert i ämnet utan bara vara mig själv.”

Äntligen en valreporter som inte är expert på politik och bara är sig själv! Precis vad som behövs i valet för att folk ska kunna bilda sig en uppfattning om vad de ska rösta på. En politisk reporter som inte kan någonting om politik känns verkligen som något Sverige behöver.

”Varje söndag kommer jag förutom att sitta live också ha ett eget inslag och den här veckan ska jag följa med Sossarna för att knacka dörr. De har nämligen gått ut med att de ska nå 1.5 miljoner svenskar på det sättet. Jag har faktiskt lite erfarenhet av dörrknackning, har sålt fiber till hushåll, haha.”

Dörrknackning i valtider är inte något nytt påfund, men i år ska det självklart göras med en influencer. Hur skulle det se ut om politikerna knackade dörr själva utan att ta med en kändis? Har man inte en kändis med sig så kommer ju INGEN att öppna dörren. Därför så känns det betryggande att Margaux vet hur man knackar på en dörr sedan tidigare efter sin tid som fibersäljare. Precis samma sak!

”Idag ska jag knacka dörr tillsammans med Anders Ygeman och Philip Botström. Ser verkligen fram emot det här. Såklart är jag lite nervös men det känns mest som en sjukt kul grej och något som passar mig som handen passar i handsken.”

Jag ser faktiskt en stor risk att folk blir förvirrade av det här. Tidigare så har regeln alltid varit att om en b-kändis knackar på dörren så har man vunnit 100.000 kronor i Postkodlotteriet, men nu kan det alltså handla om ett helt vanligt politiskt samtal. Folk kommer bli så besvikna när de inser att de inte alls har vunnit några pengar!

Jag kommer iallafall att följa Margaux politiska reportage och dörrknackning med spänning! Äntligen en politisk reporter som bara är sig själv och allmänt skön!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB