Startsida / Inlägg

Lailaland säsong 2

av tramsfrans

Foto: Daniel Stigfelt, TV3

Idag är det premiär för en ny säsong av Lailaland på TV3! Äntligen en till säsong svensk kändisreality av allra högsta kvalité. Roligt för oss tittare, och ännu roligare för Laila Bagge med familj som får pengar för att visa upp hur tokiga de är på ett oerhört spontant sätt. Förra säsongen fick kritik för att vara ett rent PR-projekt, men den här gången ska det bli annorlunda! Nöjesbladet rapporterar:

”I andra säsongen av ”Lailaland” tar Liam Pitts ytterligare mer plats i sin mammas realityserien. Och tv-inspelningarna har gjort att det klirrar till i kassan. Både för Laila Bagge och sonen.

– Anledningen till att jag började med reality var väl för att man har haft en blogg så himla länge. Där delar man med sig av sitt liv väldigt mycket. I stället för att skriva om det så är det nästan lättare att be nån: ’Följ efter så kör vi’, säger Laila”

Livet som svensk kändis har verkligen blivit lättare sedan de insåg att de kan tjäna pengar på att göra absolut ingenting. Tidigare så var de tvungna att skriva flera meningar och lägga ut bildbomber med blixt på bloggen, men nu behöver de inte ens skriva någonting själva längre eftersom de blir filmade några dagar istället!

”Och det är väl bättre betalt än en blogg också?

– Ja, absolut, säger Laila och bjuder på sitt välkända skratt.

– Jag kan inte se det som ett jobb. Jag har varit med om en kamera runt mig sen jag var liten och jag följde med mamma på idolturné, det är inget nytt, säger sonen Liam.”

Som vanligt så är det alltid en tävling mellan svenska kändisar om vem som kan vara mest avslappnad framför kameran. Allt är alltid jättespontant och man behöver inte ens planera något i förväg för att de har så roligt hela tiden! En av få kändisar som erkänt att realityserier inte alltid speglar verkligheten är Tobias Hysén, som av en händelse är den enda personen i hela familjen Hysén som inte är med i Hyséns på Kanal 5. Enligt Tobias så var det till exempel planerat i förväg att Glenn och Anton skulle åka och campa i ett avsnitt!

Jag kommer inte tro på äktheten i svenska kändisars realityserier innan de blir filmade dygnet runt à la Big Brother så att det kan streamas live när man vill. Det lär dock aldrig hända, eftersom de har fullt upp med att vara oerhört privata när ingen filmar. Vissa youtubers som t.ex. Therese Lindgren har börjat göra live-vloggar som är 24 timmar långa, och om det är någon stake i svenska kändisar så borde de göra samma sak och släppa in fansen på riktigt. Nu får vi bara lösryckta scener som någon klippt ihop och regisserat för att följa en PR-strategi, och det känns inte speciellt genuint heller.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB