Startsida / Inlägg

Laila Bagges stora pengaförlust

av tramsfrans

Foto: Carolina Byrmo

Om det är någonting som svenska kändisar gillar så är det att prata om pengar. Oftast gillar de att skryta om hur mycket pengar de har, och ibland gillar de att berätta om alla pengar som de SKULLE kunnat ha om de bara gjort saker annorlunda!

En kändis som råkat ut för en förlust är Laila Bagge, som berättar om en traumatisk händelse i samband med att hon sålde smyckesföretaget Rock by Sweden, vars smycken beskrevs som ”en blandning mellan attityd, en rockig tvist och samtidigt eleganta inslag”. Expressen har lyssnat på Lailas och Rogers podcast, där Laila berättar att hon SKULLE kunnat vara miljonär nu.

”Nu berättar Laila Bagge om vad som hände efter att hon gjort exit från företaget.

– Jag fick ju pengar för det först, men så fick jag också pengar för det i aktier i det nya bolaget. Som mest var de uppe på 8 miljoner. Jag tänkte: ’Jag väntar lite till, tills det stiger, då cashar jag in'”

Allt hade kunnat vara frid och fröjd, men därefter skedde det man inte trodde kunde hända. Pengarna gick förlorade på aktiemarknaden! Vem hade kunnat ana att man kan förlora pengar på börsen?

”– Sen hände det en grej som jag inte har lust att gå in på. Det blev säljstopp på börsen och de bromsade allting, det sjönk till noll så jag fick inte ut någonting. Jag har varit rik på pappret, så att säga. Det var väldigt surt. Jag satt och tänkte: ’Jag skulle ha löst in de där åtta millarna’.”

Snacket från personer som gått miste om pengar på börsen påminner rätt mycket om sånt man hör från killar som ”skulle kunnat vara fotbollsproffs men skadade knät”. Framförallt eftersom det handlar om pengar som de aldrig egentligen har haft?

Livet är fullt av missade möjligheter, och man kan gräma sig för det mesta. Man skulle till exempel kunna deppa över att man inte köpte bitcoins när det var billigt. Dock så vet jag inte vad man skulle få ut av att gå runt och prata om det nu?

”Trots att miljonerna försvann framför näsan på Laila Bagge, så är hon inte bitter.

– Det är bara att göra nya business, säger hon i podden.”

En ny affärsmöjlighet finns alltid runt hörnet, och det finns gott om svenska kändisar med stora visioner. Vissa har dock lyckats sämre än andra, och ibland slutar det riktigt illa. Minns till exempel när Runar Sögaard skulle bli betongmiljonär i Iran och starta modekedja i Brasilien! Det affärsäventyret slutade med en fängelsedom i tingsrätten för bokföringsbrott, som i skrivande stund är överklagad.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB