Startsida / Inlägg

10 höjdpunkter från Isabella Löwengrips sommarprat

av tramsfrans

Foto: Aftonbladet

Idag är höjdpunkten på hela sommaren, det är dags för Blondinbellas sommarprat! Många har redan recenserat det, men jag tänkte skriva om det på ett lite annorlunda sätt och ta ut crème de la crème av det löwengripska smörgåsbordet. Nedan kommer därför mina 10 höjdpunkter från Bellas sommarprat!

1: Inledningen. Om ni trodde att Bella inte vill prata mer om sin stalker så har ni fel. Sommarpratet inleds med att stalkern står utanför huset, och att Bella tar med sig barnen och barnflickan till sitt ”safe room” i villan på Lidingö, där det finns en kaffemaskin för att man ska känna sig trygg. Låtvalet till det? Självklart ”SOS” med Abba. What happened to our love, it used to be so good!

2: ”Jag ska berätta för dig om första gången jag kände mig rik. Jag var fyra år…”Bella berättar om när hon och hennes pappa kontrollerade Järfällas glassförsäljning eftersom han jobbade extra med att köra glassbil.

3: Flytten till Vasastan. Bella och hennes pappa bodde i ”Vasastans fulaste hus” och det enda som fanns i matväg var prickikorv, smör och polarbröd. Bella flyttade därifrån vid 14 års ålder, och fick en egen lägenhet där hon levde på sopporna från ”Blå koppen” och kollade på dvd istället. ”Mamma pappa barn” med Ebba Grön spelas.

4: Bloggen startas. Bella konstaterar att blandningen mellan Fredrik Reinfeldt och Paris Hilton gick hem hos väldigt många tjejer. Samtidigt gick hon med i MUF, ”startade en förening för vilsna tjejer” och skaffade en assistent som fick sitta i cafeterian på Bellas gymnasium för att alltid vara tillgänglig.

5: Attacken mot Sveriges berggrund. ”En gång avbokade jag en möte med ett företag som ville köpa banners på min blogg för att istället gå på en lektion som handlade om olika stensorter i vår berggrund. Det misstaget gör jag aldrig om igen”. 

6: Bellas 18-årsfest. Bella hyrde hela Café Opera när hon fyllde 18, och bjöd in alla kända personer och redaktioner i hela Sverige. Till och med Kalla fakta fick komma! Det blev en lyckad fest med massa kändisar hon inte kände, ”och även några klasskompisar”. Det bästa var dock att festen gick plus ekonomiskt.

7: Bella lär sig hela tiden nya sociala koder. När hon har möten med externa kunder på jobbet så kommer hon alltid tio minuter sent eftersom hon inte klarar av att småprata med nya människor. Alla kan såklart inte vara sociala genier, men eventuellt så kanske det kan vara ett hinder om man vill bli världens mäktigaste kvinna? Speciellt i USA, där det mesta går ut på att vara lite småfalsk och social hela tiden?

8: Bella anger fel födelseår på sitt barn*. Bella berättar att Gillis föddes 2015, och inte 2013. Jag antar att man inte kan ha koll på allt här i livet. Nu tränar de iallafall på binärkodning tillsammans, och Bella tycker det är lättare att säga hejdå med ettor och nollor än att göra det på franska.

9: Farväl till Svensson-livet. Bella berättar att hon haft ”en folklig fas” och stått på scen i babybjörn många gånger, men konstaterar också att hon ”inte kan bli världens mäktigaste kvinna om jag ska sitta fastklistrad framför Netflix varje kväll”. Nu vill hon istället ”gasa på med bolagen” och ”ha en amerikansk livsstil”.

10: De politiska ställningstagandena. Bella erkänner att hon ”ibland” positionerar sig i kontroversiella frågor för att få billig PR, och konstaterar att hon skapat debatt kring privatjet i Sverige. Frågan är dock om det verkligen är någon ”debatt” eftersom hon verkar vara rätt ensam i opinionen med att tycka privatjet är framtiden.

Därefter säger Bella ”hejdå till Sverige och gör det med ”Je ne regrette rien” med Edith Piaf. Med tanke på att hon i mitten av sommarpratet sa att hon föredrog att säga hejdå med ettor och nollor istället för på franska så måste jag säga att det var ett konstigt avsked. Det hade varit mer passande att läsa upp några sidor kod istället.

*EDIT: Sveriges Radio meddelar nu att sommarpratet klipps om med anledning av att Bella sa fel födelseår på Gillis. Om ni inte hunnit lyssna än så kommer den delen alltså vara bortklippt. 

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB