Startsida / Inlägg

Blondinbellas sista mediala framträdande i Sverige

av tramsfrans

Foto: Aftonbladet

Ingen kan väl ha missat att Blondinbella är en av årets sommarpratare i P1. Något som kanske inte alla har koll på är att det kommer bli hennes sista framträdande i svensk media någonsin, iallafall om man frågar henne själv! Nöjesbladet rapporterar:

”På presskonferensen i Radiohuset i veckan berättade hon att sommarpratet blir hennes sista mediala framträdande i Sverige och att hon inom kort flyttar till New York, USA, för att etablera sin nya verksamhet.”

Att Blondinbella aldrig ska framträda medialt i Sverige igen känns ungefär lika troligt som att äktenskapen i Gift vid första ögonkastet ska hålla. Alltså inte speciellt sannolikt.

Faktum är att Blondinbella kort efter intervjun ändrade sig, och meddelade att sommarpratet inte alls blir hennes sista mediala framträdande. Hon ska bara åka till Almedalen först och prata lite!

 

Det är oklart varför Blondinbella ska åka till Almedalen och göra PR om hon ändå ska lämna Sverige för alltid, men jag antar att det var något jätteviktigt som hon absolut inte kunde komma loss från!

”Satsningen av den internationella etableringen kommer innebära vissa förändringar för dem som följer Löwengrip, då hon slutar att blogga på svenska för att gå över till engelska.

– Hon ska fokusera på media och engagemang utomlands. Då är det den avvägningen som hon har gjort, säger Marisol Was, kommunikationsansvarig på Löwengrip Invest”

Det är oklart vilka utländska medier som det syftas på eftersom ingen ännu vet vem hon är i USA, men jag antar att det finns en plan för det framtida världsherraväldet. Jag har sett många synpunkter om att Bella ska sluta blogga på svenska, men å ena sidan så använder ju nästan alla stora svenska influencers engelska som förstaspråk på sina sociala medier redan idag. De är inte speciellt bra på det, men jorden kommer inte gå under och som tur är så kan man ersätta många ord med emojis!

Om det inte skulle bli någon succé på andra sidan Atlanten så har jag dock lugnande besked för Blondinbella. Det finns många svenska kändisar som sagt att de ska göra saker men gjort precis tvärtom. Minns till exempel när Calle Schulman skulle sluta med Instagram men först lägga upp 111 inlägg till, och han är fortfarande kvar trots att 111-gränsen sedan länge är passerad!

Om Blondinbella ändrar sig och vill fortsätta göra framträdanden i svensk media så kommer hon bli välkomnad med öppna armar fortare än jag hinner ropa ”privatjet”. Det är det enda vi kan vara helt säkra på just nu.

Själv så förstår jag inte varför det ena behöver utesluta det andra. Det finns gott om exempel på svenskar som lyckats på andra sidan Atlanten utan att vända Sverige ryggen helt och hållet. Vill man satsa stort och åka till USA så är det klart att man ska göra det, men man behöver inte bränna alla broar i Sverige bara därför.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB