Startsida / Inlägg

Margaux Dietz vigselfria bröllop

av tramsfrans

Foto: Karin Törnblom, IBL Bildbyrå

Det känns som en halv evighet sedan, men vi alla minns väl Margaux Dietz bröllop på Hässelby Slott i våras? Vårens mest omskrivna bröllop, främst av anledningen att kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor höll i ceremonin i egenskap av god vän till brudparet.

Bröllopet och tillhörande fest blev en stor succé på Instagram, men nu står det klart att en mindre detalj missades. Ebba Busch Thor är inte registrerad vigselförrättare, vilket innebär att paret inte är gifta på pappret! Efter att Dagens Nyheter kontrollerat hos länsstyrelsen i både Stockholm och Uppsala så bekräftar partiets presstalesperson att hon inte rent juridiskt sett var vigselförrättare. Nöjesbladet rapporterar:

”Anledningen är att Ebba Busch Thor, som alltså vigde paret, inte är vigselförrättare och därför saknar befogenhet att förrätta juridiskt giltiga äktenskap, något som Kristdemokraternas presschef Per Gudmundson även bekräftar för Dagens Nyheter.

Margaux Dietz och Jacob kanske inte blev gifta på riktigt, men tänk vilket engagemang det blev på Instagram för dem själva och alla gäster! För de flesta människor är ju bröllopsfesten den största festen man arrangerar i hela livet, och att ha den utan att faktiskt gifta sig på riktigt tycker jag är ett genidrag.

Det är vanligt att folk som t.ex. gifter sig utomlands behöver komplettera med en formell vigselceremoni i Sverige för att de ska bli gifta här också, men det brukar ju oftast ske i anslutning till att man kommit hem. Margaux Dietz och Jakob har dock stött på problem eftersom det är så svårt att få en tid på stadshuset.

”Margaux Dietz själv menar dock att det inte är några konstigheter.

– Många av våra kompisar gör så, man har bröllopet med någon som man vill ska hålla i ceremonin och sedan går man till stadshuset efteråt. Det är inga konstigheter för oss. Ceremonin är det viktiga, säger hon till Dagens Nyheter.

Många hade kanske tyckt att det viktigaste med ett bröllop är att man faktiskt blir gifta, men jag antar att alla är olika. Nu ska de bara försöka ta sig till stadshuset någon dag då det inte är kö!

”Men ännu har paret inte besökt stadshuset, detta på grund av att det varit långa köer under sommaren, menar influencern.”

Man lär sig något nytt varje dag, och dagens lärdom är att vårens mest bevakade influencerbröllop alltså inte resulterat i en formell vigsel. Väntar de några månader till så kan de ha ett andra bröllop och gifta sig en gång till för maximal uppmärksamhet!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB