Startsida / Inlägg

Samir och Viktors paus på obestämd tid

av tramsfrans

Foto: Carolina Byrmo

Har du nyligen besökt ett svenskt köpcenter eller stadsfestival? Isåfall har du nog märkt att det är något som inte stämmer. Samir och Viktor är inte längre på plats och sprider glädje bland folket!

I podcasten ”Fundamentalt” berättar Viktor Frisk varför duon har tagit en paus på obestämd tid. Nöjesbladet rapporterar:

”– Vi har tagit en paus på obestämd tid på grund av att vi tänker på Samirs hälsa. Han har inte mått så bra, han har haft ’visual snow’ bland annat. Det innebär att man får så det börjar flimra framför ögonen med mycket yrsel och trötthet, säger Viktor Frisk i podcasten.”

Att Samir mår dåligt är såklart jättetråkigt, och duons paus utan tydligt slut är hemska nyheter för alla i Sverige som är under 10 år gamla.

Det är såklart svårt att sammanfatta allt som Samir och Viktor gjort för svensk musik i ett enda blogginlägg, men om det var något som kännetecknade dem så var det att de inte gjorde något halvdant. De gick alltid in 100% i sina turnéer!

”Han berättar också att det oväntade turnéavbrottet har påverkat hans inkomster.

– Samir & Viktor har stått till en stor del av inkomsterna när det gäller att turnera sönder sig själv, säger han och förklarar hur han behövt tänka över ekonomin framåt.”

Att kanske göra ett gig då och då och välja de erbjudanden man är mest sugen på är ingenting som varit aktuellt för Samir och Viktor. Det har varit allt eller inget som gäller redan från starten! Antingen så blir det rikstäckande turné från Ystad till Haparanda eller ingenting alls.

Lyxen att kunna välja bort sånt som verkar lite jobbigt har uppenbarligen inte varit ett alternativ. Det var först efter duons 74 sommargig 2018 som duon insåg att det kanske inte är hållbart att skriva autografer till alla barn de någonsin kommer träffa. Nu väntar jag bara på att de ska få insikten att man faktiskt inte behöver ”turnera sönder” bara för att andra kanske säger det.

Att Viktor Frisks ekonomi har påverkats av att duon inte längre ”turnerar sönder” är inte konstigt. Troligtvis så är det ännu värre för alla köpcentrum och stadsfestivaler som inte längre kan kapitalisera på horderna av barnfamiljer som Samir & Viktor drog till sig. Duons paus är kanske det sista som Sveriges hårt pressade handelsbransch behöver.

De enda som eventuellt gynnas av att Samir och Viktor inte släpper ny musik är Sveriges småbarnsföräldrar som slipper höra deras låtar ett fyrtiotal gånger om dagen. Troligtvis så hittar Sveriges barn något ännu värre att lyssna på, men det vill jag knappt tänka på.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB