Startsida / Inlägg

Anna Book slutar göra videohälsningar

av tramsfrans

Foto: Sofia Nahringbauer

Att göra videohälsningar har under de senaste åren seglat upp som en vattendelare bland svenska kändisar! Vissa går med jämna mellanrum ut på Instagram och är rasande över att fans har mage att be om en hälsning, medan andra kändisar har anslutit sig till tjänster som Memmo och tjänar stora pengar på ansträngningar som många gånger är minimala.

En bidragande anledning till varför tjänster som Memmo har lyckats är att det är ett väldigt enkelt sätt för kändisar att tjäna pengar på. Under pandemin så var det troligtvis ett extra viktigt tillskott, eftersom många traditionella intäktsmöjligheter stod på paus.

En kändis som har funnits på Memmo under lång tid är Anna Book. I ett nytt inlägg på Instagram så meddelar dock Anna att den tiden är över, och att hon har slutat göra alla typer av videohälsningar. I inlägget skriver Anna såhär.

”Vill från mitt hjärta tacka för att det är såååå många som vill ha olika typer av Personliga Hälsningar från mig – det värmer. Men…jag har sedan någon månad tillbaka beslutat mig för att inte göra några hälsningar alls oavsett ersättning, företag, orsak osv. Det var därför jag avslutade med memmo och det är mitt beslut som jag kommer stå fast vid. Därför kommer jag inte att på något sätt göra hälsningar för det är även för mig personligt och jag måste utgå ifrån det som jag själv mår bra av och tycker är roligt oavsätt ersättningen.”

Anna går inte in på några exakta anledningar till varför hon slutar göra videohälsningar, mer än att hon inte verkar tycka att det är särskilt roligt.

”Är det kul, känns det fantastiskt för mig – då skulle jag lika gärna bjuda på det 😊 Men nu är läget så här, och jag vill på detta vis meddela er om situationen så att ni vet om varför jag från och med NU helt kommer bortse från den typen av förfrågningar då det tar alldeles för mycket tid att svara så många personligen. Det gäller ALLA hälsningar!”

För den som vill få en videohälsning från Anna Book framöver så ser det alltså mörkt ut. Jag vill dock ge Anna beröm för att hon säger nej på ett trevligt sätt och tackar för förfrågningar, till skillnad från vissa andra svenska kändisar som varit mer direkta i sin kommunikation och sagt att de ”inte är någon serviceinrättning”.

Den som frågar en svensk kändis om en videohälsning utanför Memmo kan alltså få vilket svar som helst. En utskällning, en hälsning, eller inget svar över huvud taget. Mitt tips till svenska kändisar är att utforma ett trevligt standardsvar eller att ignorera. En sak är säker, och det är att tiden som svenska kändisar lägger på att förklara sina nej till videohälsningar är tid som de aldrig kommer få betalt för!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB