Änk-omelett med halloumi
avOmelett med broccoli, kalkon, halloumi, ägg (såklart), en skvätt mjölk, salt & peppar. |
Mannen firar en kompis födelsedag, barnen ville äta korv (något av de få saker jag INTE äter) så då fick det bli en omelett för mig i all sin enkelhet. En änk-omelett. Jag lyxade till den med bitar av stek/grill-halloumi eftersom jag kommit in i en halloumi-period. Kunde dock hoppat över den eftersom smaken försvann bland allt annat, men gott var det ändå.
Åt omeletten med en sallad av isberg, tomat, gurka, avocado, pumpakärnor & vinegrette. |
Ingredienser per portion (mängd efter hunger):
- 5 broccolibuketter
- 1/2 paket rökt kalkon (typ tunna skivor)
- 1/3 paket grilloumi
- 6 ägg (3 hela + 3 äggvitor)
- 1/2 dl mjölk
- Salt och peppar
Stek broccoli, kalkon och halloumi så det får färg. Häll över ägg/mjölk-blandningen. Salta och peppra. Stek tills omeletten stelnat och servera med en god sallad.