Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Änk-omelett med halloumi

av Anna
halloumi_omelett.jpg
Omelett med broccoli, kalkon, halloumi, ägg (såklart), en skvätt mjölk, salt & peppar.

Mannen firar en kompis födelsedag, barnen ville äta korv (något av de få saker jag INTE äter) så då fick det bli en omelett för mig  i all sin enkelhet. En änk-omelett. Jag lyxade till den med bitar av stek/grill-halloumi eftersom jag kommit in i en halloumi-period. Kunde dock hoppat över den eftersom smaken försvann bland allt annat, men gott var det ändå.

ingr_hallomiomelett.jpg
Åt omeletten med en sallad av isberg, tomat, gurka, avocado, pumpakärnor & vinegrette.

Ingredienser per portion (mängd efter hunger): 

  • 5 broccolibuketter
  • 1/2 paket rökt kalkon (typ tunna skivor)
  • 1/3 paket grilloumi
  • 6 ägg (3 hela + 3 äggvitor)
  • 1/2 dl mjölk
  • Salt och peppar

Stek broccoli, kalkon och halloumi så det får färg. Häll över ägg/mjölk-blandningen. Salta och peppra. Stek tills omeletten stelnat och servera med en god sallad.

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson, Elvira S Barsotti och Filip Elofsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB