Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

LCHF-bröd a´la Joanna

av Anna
aggmackor.jpg
Mitt bröd med frukt och nötter kommer från Valhallabageriet. På det lite mjukost och ägg – gott, men ingen LCHF-diet för mig just nu.

God morgon! Tar mig en äggmacka och bjuder på ett recept på LCHF-bröd från min arbetskollega Joanna på KTH-Hallen. Hon är såld på dieten och rekommenderade detta bröd. Smakar jättegott och innehåller bara 1-1,5 g kolhydrater/skiva, men är fullproppat av protein, fibrer och bra fetter.

Ingredienser som mixas till mjöl:

  • 3 dl linfrön
  • 0,75 dl mandlar
  • 0,75 dl hasselnötter
  • 2,5 dl kruskakli
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 msk brödkryddor
  • 1 dl sesamfrön

Övriga ingredienser:

  • 6 ägg
  • 1 dl creme fraiche
  • 250 g keso
  • 50 g smält smör

Gör så här:

  1. Mixa de torra ingredienserna till ett mjöl.
  2. Vispa mjölet tillsammans med de övriga ingredienserna.
  3. Klä en brödform med bakplåtspapper och i med smeten.
  4. Grädda i 175-200° i ca 65-85 minuter.
  • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström, Jennifer Snårbacka och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB