LCHF-bröd a´la Joanna
avMitt bröd med frukt och nötter kommer från Valhallabageriet. På det lite mjukost och ägg – gott, men ingen LCHF-diet för mig just nu. |
God morgon! Tar mig en äggmacka och bjuder på ett recept på LCHF-bröd från min arbetskollega Joanna på KTH-Hallen. Hon är såld på dieten och rekommenderade detta bröd. Smakar jättegott och innehåller bara 1-1,5 g kolhydrater/skiva, men är fullproppat av protein, fibrer och bra fetter.
Ingredienser som mixas till mjöl:
- 3 dl linfrön
- 0,75 dl mandlar
- 0,75 dl hasselnötter
- 2,5 dl kruskakli
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 msk brödkryddor
- 1 dl sesamfrön
Övriga ingredienser:
- 6 ägg
- 1 dl creme fraiche
- 250 g keso
- 50 g smält smör
Gör så här:
- Mixa de torra ingredienserna till ett mjöl.
- Vispa mjölet tillsammans med de övriga ingredienserna.
- Klä en brödform med bakplåtspapper och i med smeten.
- Grädda i 175-200° i ca 65-85 minuter.