Omelettpannkaka
avVad blir det för mat? Ahhh! Detta ständiga planerande. Men en räddare i nöden hemma hos oss brukar vara en omelett av det jag hittar i kylskåpet. Bara det finns ägg kan vad som helst bli en god middag.
Vi hade massa mjölk som snart går ut så till barnen gjorde jag pannkakor. För mig känns det mer som godis/efterrätt än middag så till mig och mannen gjorde jag en ugnsomelett. Höftade och med lite mer mjölk i smeten smakade det lite som pannkaka. Omelettpannkaka.
Ingredienser:
- 6 hela ägg + 4 äggvitor
- ca 2 dl mjölk
- Broccoli
- Ett paket kalkon (typ Tunna skivor)
- Skivade champinjoner
- Olivolja
- Salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250°.
- Skiva kalkon och champinjoner. Lägg allt + broccoli i en smord, ugnssäker form.
- Ringla över lite olivolja och in i ugnen ca 15 minuter.
- Blanda ägg, mjölk och kryddor. Häll i formen.
- In i ugnen igen i ca 20 minuter tills omeletten fått fin färg.
- Servera med en god sallad.