Ceasarsallad
avJag vägrar inse att sommarvärmen försvunnit från Stockholm och gjorde en varsin ceasarsallad till mig och mannen i kväll. Det är en perfekt lyxrätt för dig som vill hålla nere på kolhydraterna men ändå äta gott. Själv kompletterade jag med lite gurka, avocado och åt bröd till eftersom jag behöver kolhydrater till bebisarna.
Ingredienser:
- Romansallad
- Grillad kyckling i bitar
- Knaperstekt bacon
- Coctail tomater
- Brödkrutonger (gärna hemma gjorda, d.v.s. bröd rostat i het panna med olja och kryddor)
- Hyvlad parmesan
- Ceasardressing
Ingredienser till ca 5 dl ceasardressing:
- 2 äggulor
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 tsk pressad citronsaft
- 1 vitlöksklyfta
- 2 sardeller
- 3 dl rapsolja (funkar även med olivolja)
- ½ dl finriven parmesanost
- salt & peppar
- vatten
Gör så här:
- Mixa äggulor, sardeller, vitlök, senap, vitvinsvinäger och citron slätt.
- Tillsätt oljan i en fin stråle samtidigt som du fortsätter mixa.
- Tillsätt finriven parmesan och vispa för hand eller med elvisp till en tjockare vit kräm, likt majonäs.
- Späd dressingen med vatten och du vill ha den tunnare.
- Smaka av med salt och peppar.
- Gör en sallad av romansallad, coctailtomater, bitar av grillad kyckling och riven permesanost.
- Knaperstek bacon och lägg på salladen, samt ringla över ceasardressingen och garnera med brödkrutonger.
- Ät och njut!