Kycklinglasagne med fetaost
avLasagne går ju att laga på så många andra sätt än med traditionell köttfärs och ostsås. Här är ett gott recept med kyckling och fetasot som jag lagade ikväll.
Ingredienser:
- Lasagneplattor, gärna fullkorn
- Kycklingfilé, stekt i små bitar
- Fetaost 1 pkt (jag tog 10%ig)
- Creme fraiche 250 g (jag tog 5 %ig)
- Keso ca 250 g (jag tog 1,5 %ig)
- Krossade tomater, 1 stor förpackning
- Hönsbuljong 1 tärning
- Soltorkade tomater
- Gul lök 1 st
- Vitlök 1 klyfta
- Kryddor efter smak
- Riven ost att toppa med
Gör så här:
- Stek kycklingen i små bitar. I med lök och vitlök och stek mjukt innan du blandar i krossade tomater och buljongtärningen. Krydda väl och låt puttra ca 10-15 minuter, gärna längre (ett tips är att förbereda såsen någon dag innan om du vill att maten ska gå snabbt att laga).
- Blanda créme fraiche, smulad fetaost, keso, finstrimlade soltorkade tomater och kryddor.
- Varva lasagneplattor och rikligt med kycklingsåsen och fetaostsåsen. Strö lite riven ost på toppen.
- Grädda i mitten av ugnen på 200° i ca 30 minuter. Servera med en god sallad. Smaklig måltid!