Proteinrik spenat- & fetaostpaj
avNu när sommaren närmar sig (ja – solen lyser faktiskt just nu) är pajer perfekt mat att ha med sig på picknicken eller till grillat. Här är en mager men god spenat- och fetaostpaj. Passar bra till lax, kyckling, en köttbit eller som ensamrätt ihop med en grönsallad. Går jättebra att förbereda dagen innan eller frysa in till senare.
Ingredienser:
- 100 g keso naturell
- 2,5 dl fullkornsdinkelmjöl
- 400 g bladspenat
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- ca 10 marinerade soltorkade tomater
- ca 20 svarta oliver
- 200 g fetaost (valfri fetthalt)
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
Gör så här:
- Blanda keson med dinkelmjölet och tryck ut degen i en smord ugnsform. Låt vila i kylen ett tag. Sätt ugnen på 200°.
- Tina bladspenaten och kläm ur vattnet. Pressa i vitlöken och tillsätt salt och peppar.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 min. Ta sedan ut formen och låt svalna något.
- Strimla tomaterna.
- Fördela spenaten på pajdegen, lägg på tomaterna och oliverna samt smula över fetaosten.
- Vispa ihop äggen och mjölken och häll blandningen över pajen.
- Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.