Syltkakor till kalas
avJag och grabbarna har bakat kakor inför nästa helgs stora 4- och 6-årskalas. Några med choklad istället för sylt eftersom Hampus inte gillar sylt (inte något som har en gnutta vitaminer, trots att sylt mest består av socker. Morötter är det enda som funkar, men på kakor? Näe.. 😉
Mina halvnakna kockar in action. |
Ingredienser:
- 200 gram margarin
- 1 dl strösocker
- 1 msk vanillinsocker
- 4,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- hallon eller jordgubbssylt
Gör så här:
- Rör ihop margarin, socker och vaniljsocker.
- Blanda bakpulver och vetemjöl.
- Blanda ihop allt till en deg som formas till en rulle, ca 20 cm lång. Dela rullen i ca 20 bitar (beroende på hur stora kakor du vill ha).
- Rulla degklumparna och gör tumavtryck i degbullarna. Fyll dem med sylt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 175° i 12-15 minuter.
- Funkar bra att frysa in tills de ska ätas.