Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Syltkakor till kalas

av Anna
syltkakor.jpg

Jag och grabbarna har bakat kakor inför nästa helgs stora 4- och 6-årskalas. Några med choklad istället för sylt eftersom Hampus inte gillar sylt (inte något som har en gnutta vitaminer, trots att sylt mest består av socker. Morötter är det enda som funkar, men på kakor? Näe.. 😉

syltkaksbagare.jpg
Mina halvnakna kockar in action.

Ingredienser: 

  • 200 gram margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vanillinsocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • hallon eller jordgubbssylt
Gör så här:
  1. Rör ihop margarin, socker och vaniljsocker. 
  2. Blanda bakpulver och vetemjöl. 
  3. Blanda ihop allt till en deg som formas till en rulle, ca 20 cm lång. Dela rullen i ca 20 bitar (beroende på hur stora kakor du vill ha).
  4. Rulla degklumparna och gör tumavtryck i degbullarna. Fyll dem med sylt. 
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175° i 12-15 minuter. 
  6. Funkar bra att frysa in tills de ska ätas.
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB