Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Recept: Ceasarsallad (mitt heldagsprojekt)

av Anna

ceasarsallad2.jpg

Om man börjar förbereda redan dagen innan (ta fram kycklingfiléerna från frysen), lägger kycklingen i marinad på morgonen (när småttingarna sover bra), gör dressingen vid lunchtid (när de fortfarande sover bra), sätter in kycklingen i ugnen en timme innan middagen (medan bebisarna ammar) och fixar salladen när mannen kommit hem (och de har dagens skrik- och ätperiod) kan jag få till en riktigt god, hemgjord ceasarsallad.

Med det här upplägget och receptet nedan lyckades jag faktiskt idag! 

Ingredienser:

  • Romansallad
  • Grillad kyckling i bitar
  • Knaperstekt bacon
  • Coctail tomater
  • Brödkrutonger (gärna hemma gjorda, d.v.s. bröd rostat i het panna med olja och kryddor)
  • Hyvlad parmesan
  • Ceasardressing

Ingredienser till ca 5 dl ceasardressing:

  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 sardeller
  • 3 dl rapsolja (funkar även med olivolja)
  • ½ dl finriven parmesanost
  • salt & peppar
  • vatten

Gör så här:

  1. Mixa äggulor, sardeller, vitlök, senap, vitvinsvinäger och citron slätt.
  2. Tillsätt oljan i en fin stråle samtidigt som du fortsätter mixa.
  3. Tillsätt finriven parmesan och vispa för hand eller med elvisp till en tjockare vit kräm, likt majonäs.
  4. Späd dressingen med vatten och du vill ha den tunnare.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Gör en sallad av romansallad, coctailtomater, bitar av grillad kyckling och riven permesanost.
  7. Knaperstek bacon och lägg på salladen, samt ringla över ceasardressingen och garnera med brödkrutonger.
  8. Ät och njut! Bra low carb mat för övrigt.
carbonara.jpg
Fullkornspasta, knaperstekt bacon, lättgrädde, salt & peppar for the kids.

Barnen då? Nej, de vill inte ha sallad till middag så när jag ändå stekte bacon fick det bli en pasta carbonara till dem. Och de minsta har ingen röst och får samma som mamma i mjölken. Alla nöjda, alla glada! 🙂

  • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB