Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Grov filmjölkslimpa

av Anna
grovbrod2.jpg

Här kommer ett av de utlovade brödrecepten. Ett av mammas bröd jag är uppväxt med och som vi alltid äter till sillbordet vid jul och påsk. Du måste äta det som nybakt då det har en hård skorpa och är mjukt inuti. Mmmm…

  • 1 1/4 kg grovt rågmjöl
  • 1 1/2 liter vetemjöl (alt. dinkelmjöl för ännu grövre bröd)
  • 2 tsk. salt
  • 3 1/2 dl sirap
  • 1 1/2 msk. bikarbonat
  • 1/2 påse brödkryddor
  • 1 1/2 liter filmjölk

Bara rör samman alla ingredienser, in i ugnen på 175° i ca. 1 1/2 timme. Pensla med lite vatten för ett blankare bröd.

grovbrod1.jpg
Brödet före pensling med lite vatten.
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB