Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Medelhavskyckling a´la SAn

av Anna
fetakyckling.jpg
Haha, ingen läcker bild, men desto godare i munnen. Det ska föreställa kyckling där under.

Inspirerad av SAn har jag lagat en supersmarrig och somrig kycklingrätt med smak av medelhavet. Väldigt lätt att laga och betydligt godare än vad det ser ut på bilden ovan. 

ingr_fetakyckling.jpg

Ingredienser:

  • 900 g kycklinfilé (marinera gärna i förväg)
  • olivolja
  • ett paket fetaost
  • en lite burk cremé fraiche
  • strimlade soltorkade tomater
  • riven mozarella att toppa med
  • kryddor: basilica, örtsalt och peppar
  • oliver vore också gott till, men det hade jag inte hemma

Gör så här:

  1. Lägg den marinerade kycklingfilén i en ugnsäker form med olivolja i botten.
  2. Smula fetaosten och blanda övriga ingredienser.
  3. Bred smeten över kycklingen.
  4. In i ugnen på 225° i ca 40 minuter.
  5. Ät med en god sallad, ris eller ugnsrostade grönsaker.
  • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Jennifer Snårbacka och Elvira Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB