Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Saftigaste morotstårtan

av Anna
morotstarta.jpg
En tårta jag bakade för ett år sen till min mamma.
 
Så här på äldste sonens födelsedag bjuder jag på ett recept på morotstårta även om han själv ville ha glass. Är själv inte så förtjust i gräddtårta, men denna saftig morotstårta blev jättegod. Jag modifierade dessutom receptet lite lite till det nyttigare hållet utan att ge avkall på smaken. Läs nedan hur.
Ingredienser, kakan:
  • 2 dl rapsolja
  • 3 dl socker (jag tog råsocker)
  • 4 dl rivna morötter
  • 3 ägg
  • 3,5 dl mjöl (jag tog dinkelmjöl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk kanel
Ingredienser, topping:
  • 200 g philadelphiaost (jag tog light, 5% fett)
  • 150 g smör
  • ca 2 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • saft och skal av en halv citron
ingr_morotskaka 
Gör så här:
  1. Riv morötterna.
  2. Vispa socker och rapsoljan porröst. Tillsätt äggen och vispa ännu mer.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör i smeten. Tillsätt även morötterna.
  4. Häll smeten i en smord ugnsform och in i nedre delen av ugnen på 225° i ca 30 min.
  5. Riv citronen och vispa alla ingredienser till toppingen till en tjock, slät kräm. Ställ in i kylen och bred över kakan när den svalnat.
  6. Garnera gärna med citronbitar, jordgubbar/hallon, vindruvor eller vad du tycker om.
    Backstage är det inte lika städat..Backstage är det inte lika städat..
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB