Moussaka
avÄnnu ett recept från gamla bloggen som jag själv glömt bort men måste laga snart igen. En perfekt, somrig rätt om du vill dra ner på kolhydraterna men ändå äta gott.
Ingredienser:
- 2 små auberginer
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2-3 msk olivolja
- 500 g nötfärs
- 2-3 msk vatten
- 2 tsk tomatpuré
- salt & peppar
- 2 dl créme fraiche
- 2 äggulor
- 2 tsk oregano
- 1 1/2 dl riven ost
Gör så här:
- Skiva auberginerna i 1 cm tjocka skivor. Salta och låt ligga 20-30 minuter.
- Skala och hacka lök och vitlök och fräs.
- Tillsätt färsen och smulstek.
- Tillsätt tomatpuré, vatten, salt och peppar.
- Spola av aubergineskivorna och torka dem. Stek dem på båda sidorna i olja.
- Varva färs och aubergine i en ugnsfast form. Det översta lagret ska vara aubergine.
- Rör ihop créme fraiche, äggulor och oregano och 1 dl av osten.
- Täck aubergineskivorna med blandningen och toppa med resten av osten.
- Grädda i 200° mitt i ugnen i ca 40 minuter.