Pastasallad med grillade grönsaker
avHär kommer en repris på god varm pastasallad som jag haft med i gamla bloggen. Pastasallad är ju så bra sommarmat och perfekt att ha med på picknicken. Med de ugnsgrillade grönsakerna och fetaost kan man äta den som ensamrätt eller som jag ihop med t.e.x. kycklingfilé.
Ingredienser:
- 1 paket bandpasta
- 3 msk olivolja
- 1 påse bladspenat
- 1 ask körsbärstomater
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 orange paprika
- ca 10 champinjoner
- 1 aburgine
- 1 zuccini
- 1 rödlök
- 1 paket fetaost light
- örtsalt efter smak
- pinjenötter
- oliver
Gör så här:
- Dela paprikorna, champonjonerna och rödlöken i stora bitar. Skär aburgine och zuccini i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper i botten.
- Salta grönsakerna med örtsalt och ringla olivolja över. In i ugnen på 225° i ca 30 min (grönsakerna ska få färg).
- Koka pastan och blanda i en msk olivolja.
- Stek bladspenat och körsbärstomater i lite olivolja. Salta lite.
- Tärna fetaosten.
- När grönakerna är klara blanda allt med pastan och toppa med pinjenötter.