Torsk med citron, bacon och kantareller
avPå tiden med ett recept va? Det här är en riktigt lyxig fiskrätt som jag och Junior lagade ikväll med bacon som ger god sälta och kantareller som skapar höstfeeling. Servera gärna med kokt, pressad potatis och haricot verts.
Ingredienser, 4 pers:
- 800 g torsk (2 st fiskblock)
- 1/2 baket bakon
- 200 g kantareller
- 1 kruka basilica alt. basilicakrydda
- ca 3 msk färskpressad cironsaft
- 1 dl vitt vin eller vatten
- smör
- salt och peppar
Gör så här:
- Skär bacon i småbitar. Stek knapriga och låt rinna av på hushållspapper.
- Stek kantarellerna så att vätskan kokar bort. I med en klick smör och låt få stekyta. Salta och peppra efter smak.
- Krydda fisken med salt och peppar runt om. Stek ca 3 min på varje sida i en klick smör.
- Tillsätt basilica, citronjuice och vitt vin. Koka tills fisken är klar.
- Strö över bacon och kantareller. Klar att servera!
Måste börjas i tid. Tänkte att min yngste son ska bli stjärnkock och skämma bort sin mamma med delikat mat. |