Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Middagstips: Fisksoppa med räkor

av Anna
fisksoppa

Vad passar bättre så här när hösten smyger sig på än en god fisksoppa? För oss blir det bara en laxfilé tillagad i ugnen i all enkelhet till middag, men här är ett gott recept från min gamla blogg. Till passar bra med mitt favoritbröd – danskt rågbröd, men det måste man börja med en dag innan.

Ingredienser:

  • 1 paket torskfilé
  • 500 g räkor (helst med skal)
  • Lax (en liten bit tog jag)
  • 1 lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • ca 8 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 1,5 fiskbuljongstärning
  • 1 påse frysta grönsaker
  • 1 dl grädde
  • örter efter smak (ex. dill eller timjan)
ingr_fisksoppa

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök och fräs ett par minuter. Tillsätt vatten, vin, buljong och kryddor. Låt allt koka samman i ca 15 min.
  2. Skär fiskblocket och laxbiten i lagom stora bitar. Lägg ner dem i koket och låt puttra tills fisken är klar och vitnat, ca 10-15 min. Försök att röra så lite som möjligt i kastrullen under tiden du kokar.
  3. Tillsätt grönsakerna och grädden. Koka så att grönsakerna blir mjuka.
  4. Skala räkorna och ha i så de blir varma.
  5. Servera gärna med gott bröd (finns flera sorter under min recept-samling)
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson, Elvira S Barsotti och Filip Elofsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB