När jag inte tränar..
av…bakar jag och Jonna-Li kladdkaka att fira med efter vår prestation i ToppLoppet i morgon (oavsett hur det går). Man kan ju inte BARA träna. Måste ju fylla på lite regält ibland också så det blir någon utmaning 🙂
Ett tips är att ha bakplåtspapper i botten av formen så kan du bara lyfta ur kakan och slipper disk. |
Nu får den stå i kylen och sega till sig tills i morgon kväll. Jag använde det här receptet från kladdkakerecept.blogspot.com:
Ingredienser:
- 2 ägg
- 2.5 dl socker
- 4 msk kakao (tips på kakao)
- 2 tsk vaniljsocker
- 100g smör
- 1 dl mjöl
- 1/2 tsk salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull.
- Vispa ägg och socker tills det blir poröst.
- Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.
- Häll ner smeten i en brödad form (eller med bakplåtspapper).
- Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.
- Låt svalna och servera med grädde eller glass.