Snabbaste pizzan med nyttig pizzasallad
avIkväll vankas hämtmat, pizza för mannen som var ute igår, shake för mig. Och glass framför TVn. Efter en svettig runtur på Tjejmilens målområde med vänner (barnen körde Parkour vid SATS tält och hoppade i diverse hopptorn) coolar vi och struntar i matlagning en dag. Det är vi värda! 🙂
Gammal bild på en tortilliapizza jag gjort. |
MEN vill du också äta pizza i en nyttigare variant än den fettdrypande från pizzerian? Testa min snabbvariant – ”tortilliapizzan”:
Allt du behöver är tortilliabröd, tomatsås/krossade tomater, rökt kalkon i strimlor, riven ost, basilica. Gjorde även en variant med banan och curry. Mycket nyttigare och billigare än köpt pizza.
Och för dig som är riktigt ambitiös, gör egen pizzasallad från ett recept jag hittat i tidningen BODY. Vitkål är så billigt och nyttigt och gör du en stor sats pizzasallad kan du ha det till allt möjligt dagarna framöver. Mycket gott dessutom!
Ingredienser:
- 400 g vitkål
- 1 liten röd paprika
- 1,5 msk kallpressad rapsolja
- 1,5 msk vatten
- 1 msk ättika
- 0,5 tsk italiensk salladskrydda
- 0,5 tsk sötströ
- 0,5 tsk salt
- 1 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här:
- Strimla vitkål och paprika tunnt, gärna med en osthyvel.
- Lägg strimlorna i ett durkslag och häll kokande vatten över så att grönsakerna mjuknar lätt. Låt rinna av ordentligt och lägg sedan i en skål.
- Blanda rapsolja, vatten, ättika, italiensk salladskrydda, sötströ, salt och svartpeppar. Häll dressingen över grönsaksstrimlorna och blanda ordentligt.
- Låt salladen stå i kylen i en burk med tätslutande lock tills den ska ätas (gärna något dygn i förväg eller minst en timme).