Torsk för stora och små
avDagens middag blev torsk i olika varianter efter vuxen- och barns tycke och smak. Vet att man inte ska laga speciell mat till barnen, men jag vet också att barn blir stora. De lär sig tycka om annan mat och torsk är nyttigt även i den form jag serverade dem. Cool down alla mammor! 😉
”Vuxen-torsk” med citron- och vitvinsås:
- 1,5 paket torsk
- 1 dl vitt matlagningsvin
- 2,5 dl matlagningsgrädde (jag tog 4%ig)
- 2 msk pressad citron
- 0,5 kub fiskbuljong
- salt och peppar efter smak
- smör till stekning
Gör så här:
- Stek fisken i lite smör ett par minuter på varje sida. Salta och peppra.
- Häll på vin, grädde och pressad citron.
- Koka upp och låt småputtra några minuter. Servera med ägghalvor, sallad, kokt broccoli och potatis.
”Barn-torsk” med ris och romsås:
- 0,5 paket torsk
- 1 dl grahams- eller dinkelmjöl
- salt och peppar
- smör till stekning
Gör så här:
- Vänd torskbitarna i mjöl, salt och peppar.
- Stek i smöret.
- Servera exempelvis med kokt ris, romsås (blanda lite stenbitsrom, majonäs, dill och creme fraiche) och morotsstavar.