Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Middagstips: Kålpudding

av Anna
kolpudding

En billig, nyttig och framför allt god grönsak är vitkål. Jag har länge varit sugen på kåldolmar som min mormor brukade göra, men det verkar för krångligt för mig. En enklare rätt som smakar liknande är kålpudding. Bortglömd maträtt värd att belysa!

Ingredienser:

  • 0,75 kg vitkål
  • 1 msk ljus sirap
  • 400 gram mager nötfärs
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, malen
  • 1 krm kryddpeppar, mald
  • 1 tärning köttbuljong
  • 3 dl vatten

laga_kolpudding

Gör så här:

  1. Strimla vitkålen och bryn den lätt i smör. Rör ner sirapen. Låt kallna.
  2. Blanda köttfärsen med salt och kryddor. Bryn i stekpanna.
  3. Sätt ugnen på 175°. Blanda färs och kål.
  4. Lägg blandningen i en ugnssäker form. Lös upp buljongen i vattnet. Häll buljongen över kål/köttfärsblandninen.
  5. Stek kålpuddingen i ugnen 40-50 min. Servera med kokt potatis, brunsås och lingonsylt.
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB