Söndagsmiddag – röding
avRöding, mandelpotatis, fisk/gräddsås & sallad. |
Mina föräldrar äter nästan alltid röding på söndagar och nu när de är här tar de traditionen med sig. De har fyllt upp frysen med denna exklusiva fisk (i alla fall här i stan – i Jorm är det vardagsmat) + massa nötkött och korv från egna kor. Bästa förskottsjulklappen!
Mamma, pappa, bror Jonas, man Jonas, syster Mia (hennes sambo och jag ur bild). |
Idag kom min syster, Olivia och hennes pappa över och åt röding de fiskat, mandelpotatis (också från eget land), gräddsås och egenbakat tunnbröd. Vi ses inte så ofta, mina föräldrar och jag, men när vi väl gör det blir jag (vi) destu mer bortskämda med helt ekologisk/närproducerad och nyttig mat samt barnpassning 🙂
Vid det högljudda barnbordet var tunnbrödet mest populärt. |
P.S. Jonas, min pappa och en kille till var ute på havsfiske idag och drog upp en gädda på 8 kg. Den åkte dock tillbaka i havet igen. Tur – vi har varken plats i frysen eller ugnen. D.S.