Fisksoppa de lux – vinnarreceptet
avFisksoppan jag lagade. Ägg i soppa är riktigt gott och höjer proteininnehållet lite. |
Tack för alla grymma tips på vad jag kan laga nästa gång av fisk och grönsaker, men svaret ska vara fisksoppa. Många av er gissade rätt och många förväntade sig mer av mig, att jag skulle göra egen barnmatspuré och laga något annat till storbarnen. Nej, egen barnmat har jag provat göra till de äldre barnen men den dissade de så jag köper färdig (ekologisk i alla fall). Och storbarnen fick äta soppan men med pannkakor till efterrrätt.
Av er som gissade rätt är det nedanstående som får smakprover från Holistic hemskickade. Grattis! 🙂
- Emma Jansson
- Therese Gunnarsson
- Anna Elmqvist
Och så receptet på min Fisksoppa de lux – lite lyxigare med vitt vin, lite godare med grädde 😛
Ingredienser:
- 1 förp fiskblock (torsk/hookifilé/sej)
- 1 bit lax (jag tog rester från ugnsbakad lax jag lagat en annan dag)
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 förp sommargrönsaker (eller vad du tycker om)
- 1 liter vatten
- 2 fiskbuljongtärningar eller annan buljong
- 1 dl vitt vin
- 3 dl grädde (valfri fetthalt)
- kryddor efter smak (jag tog lite curry, paprikapulver, örtsalt & citronpeppar)
Gör så här:
- Skär löken i bitar & stek i en gryta med lite olivolja. Fräs även pressad vitlök.
- Dela den råa fisken i kuber och stek ett par minuter. Krydda efter smak.
- I med grönsakerna och häll på vattnet. Låt koka upp.
- Smula i buljongen, tillsätt vin och grädde.
- Koka allt ett par minuter – färdigt!
- Servera gärna med kokt ägg och ett gott bröd med ost.