Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Svamp- och viltfärsgratäng

av Anna
viltfarsgratang.jpg

Mamma bjöd idag på ännu en av sina goda maträtter, med älgfärs och kantareller. Har du inte älgfärs går vanlig nötfärs också bra och med krossade enbär i får rätten en speciell mustig (?) viltsmak.

Har inga exakta mått, men ungefär så här gör du:

  1. Blanda köttfärs med kantareller (ostekta), några krossade enbär, salt och pepper.
  2. Lägg smeten i en ugnssäker form.
  3. Stek kantareller som du lägger ovanpå.
  4. Häll över massor av grädde (valfri fetthalt, men godast med riktig).
  5. In i ugnen på 225°. Tid vet jag inte men tills köttfärsen inte är rosa.
  6. Ät ihop med kokt potatis, grönsaker och ev. lingonsylt.
  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB