Bra mat tar TID
avDagens middag: Röding, mandelpotatismos, gräddsås och sallad. |
Jag har förståelse för de, speciellt småbarnsfamiljer, som köper snabbmat och halvfabrikat. Dels är det billigt och dels går det snabbt. De flesta har otroligt stressiga vardagar och planerar man inte noga är det lätt hänt att färdigmat hamnar i matkorgen.
Idag åt vi en superlyxig middag med röding, mandelpotatismos (inte tänkt att bli mos, men den kokte sönder så mycket att det fick bli mos), sås gjord av grädde och spa från fisken och sallad. Det tar tid att laga – du ska skala och koka potatis, göra mos, ugnssteka fisken, göra sås, koka broccoli och skära sallad. Tänker jag sen på hur lång tid det tagit mina föräldrar att odla mandelpotatisen, att lägga ut nät och fånga rödingen. Sen allt jobb med att rensa näten (fastnar alltid massa skräp), rensa fisken, hacka upp potatisen o.s.v.
Är det konstigt att bra mat är dyr? Nej, bra mat tar TID och tid är pengar. Ja, mina föräldrar är snorrika och jag är grymt bortskämd 🙂