Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Bra mat tar TID

av Anna
roding4.jpg
Dagens middag: Röding, mandelpotatismos, gräddsås och sallad.

Jag har förståelse för de, speciellt småbarnsfamiljer, som köper snabbmat och halvfabrikat. Dels är det billigt och dels går det snabbt. De flesta har otroligt stressiga vardagar och planerar man inte noga är det lätt hänt att färdigmat hamnar i matkorgen.

Idag åt vi en superlyxig middag med röding, mandelpotatismos (inte tänkt att bli mos, men den kokte sönder så mycket att det fick bli mos), sås gjord av grädde och spa från fisken och sallad. Det tar tid att laga – du ska skala och koka potatis, göra mos, ugnssteka fisken, göra sås, koka broccoli och skära sallad. Tänker jag sen på hur lång tid det tagit mina föräldrar att odla mandelpotatisen, att lägga ut nät och fånga rödingen. Sen allt jobb med att rensa näten (fastnar alltid massa skräp), rensa fisken, hacka upp potatisen o.s.v.

Är det konstigt att bra mat är dyr? Nej, bra mat tar TID och tid är pengar. Ja, mina föräldrar är snorrika och jag är grymt bortskämd 🙂

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB