Godast av julmaten
avI kväll har vi firat ”julafton” för tredje gången med julmat och julklappsutdelning. Fördelen är att man lär sig att ta lagom mycket och välja ut guldkornen av den goda maten. Dessutom serverar min mamma vissa favoriter som inte svärmor gör och tvärtom.
Ovan det godaste från sillbordet hos mina föräldrar: inlaggd sill, lax med gravlaxsås, ägghalvor med majonäs och rökt röding (+ sallad mest för att få lite grönsaker och ”krisp”).
Godast av den varma, ”köttiga” maten: revbenspjäll, köttbullar, brunkål och kallskuren rökt fårfiol, älg- och nötkött med pepparrotsås. Så gott som allt egenfångat/uppfött/hemlagat enligt mammas melodi och rena protein- och omega3-bomben. Lite mer grönt så vore det hälsokost delux.
Känner mig hyffsat mätt på julmat nu men även idag smakade det bra. Nu är det jul igen. Och igen. Och igen. Igen?