Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Godast av julmaten

av Anna
silltallrik.jpg

I kväll har vi firat ”julafton” för tredje gången med julmat och julklappsutdelning. Fördelen är att man lär sig att ta lagom mycket och välja ut guldkornen av den goda maten. Dessutom serverar min mamma vissa favoriter som inte svärmor gör och tvärtom.

Ovan det godaste från sillbordet hos mina föräldrar: inlaggd sill, lax med gravlaxsås, ägghalvor med majonäs och rökt röding (+ sallad mest för att få lite grönsaker och ”krisp”).

julmat.jpg

Godast av den varma, ”köttiga” maten: revbenspjäll, köttbullar, brunkål och kallskuren rökt fårfiol, älg- och nötkött med pepparrotsås. Så gott som allt egenfångat/uppfött/hemlagat enligt mammas melodi och rena protein- och omega3-bomben. Lite mer grönt så vore det hälsokost delux.

Känner mig hyffsat mätt på julmat nu men även idag smakade det bra. Nu är det jul igen. Och igen. Och igen. Igen?

  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB