Kantarellsås med rödvin
av
Fredagsmys med tjälknöl på älgkött (mammas som jag hittade i frysen), potatis som jag skar till grova pommes frites, kokt broccoli, sallad och lyxig kantarellsås (recept nedan). Älskar fredagar när jag får hem mannen och storbarnen, har en hel ledig helg framför oss (tillhör ovanligheten) och firar med extra god mat.
Go kväll på dig med!
Ingredienser:
- Kantareller
- 2 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 3-4 dl grädde (valfri fetthalt men jag vill ha riktig vispgrädde)
- Salt och peppar
- 1/2 msk kinesisk soja
- 1/2 dl rödvin
Gör så här:
- Fräs kantarellerna i smör tills all vätska kokt in.
- Pudra över mjöl, vänd runt och späd med grädden.
- Låt småkoka i 30-45 minuter. Smaka av med salt, peppar, soja och rödvin.