Laxpudding med pasta
avSom variation till mina stående laxrecept höftade jag ihop en laxpudding av överbliven lax från i lördags + kokt fullkornspasta. Det blev riktigt gott! Äggen ger extra protein och mättar bra. Man skulle kunna ha i bladspenat eller broccoli också, men det missade jag den här gången.
Äter du inte pasta kan du ha en bas av rotfrukter, blomkål eller dina favoritgrönsaker. Sen fördelar du laxen över och häller på äggblandningen.
Ingredienser (mängd efter eget önskemål och antal personer):
- En bit lax (rå, tillagad eller kallrökt)
- Kokt pasta
- 5 ägg
- 5 dl mjölk
- 100 g fetaost
- dillkrydda
- salt och peppar
Gör så här:
- Koka pastan.
- Stek laxen (om den är rå), blanda i pastan.
- Häll i mjölk, ägg och kryddor. Blanda allt.
- I med smeten i en ugnssäker form. Smula över fetaost.
- In i ugnen på 225° i ca 20 minuter eller tills äggstanningen stagnerat och puddingen fått färg.
- Servera med sallad eller kokta grönsaker.