Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Laxpudding med pasta

av Anna
laxpudding.jpg

Som variation till mina stående laxrecept höftade jag ihop en laxpudding av överbliven lax från i lördags + kokt fullkornspasta. Det blev riktigt gott! Äggen ger extra protein och mättar bra. Man skulle kunna ha i bladspenat eller broccoli också, men det missade jag den här gången.

Äter du inte pasta kan du ha en bas av rotfrukter, blomkål eller dina favoritgrönsaker. Sen fördelar du laxen över och häller på äggblandningen.

Ingredienser (mängd efter eget önskemål och antal personer):

  • En bit lax (rå, tillagad eller kallrökt)
  • Kokt pasta
  • 5 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 100 g fetaost
  • dillkrydda
  • salt och peppar
laga_laxpudding.jpg

Gör så här:

  • Koka pastan.
  • Stek laxen (om den är rå), blanda i pastan.
  • Häll i mjölk, ägg och kryddor. Blanda allt.
  • I med smeten i en ugnssäker form. Smula över fetaost.
  • In i ugnen på 225° i ca 20 minuter eller tills äggstanningen stagnerat och puddingen fått färg.
  • Servera med sallad eller kokta grönsaker.
  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB