Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Ugnsstekt falukorv – snabbvariant

av Anna
ugnskorv.jpg

Dagens middag uppskattades av alla mina storgrabbar. Falukorv (med hög kötthalt som mina föräldrar själv fått gjord av eget kött) gratinerad i ugnen.

Ingredienser:

  • Falukorv
  • 1 gul lök (alt. rostad lök om det måste gå ännu snabbare)
  • Riven mozarella
  • Ketschup
  • Senap

Gör så här: 

  1. Skär skåror på tvären i korven.
  2. Spruta i ketschup och senap i skårorna.
  3. Stek gul hackad lök gyllenbrun och lägg i skårorna/på korven. 
  4. Strö över riven mozarella.
  5. Gratinera i 200°, ca 20 min tills osten fått färg.
  6. Jag serverade med hemgjord potatismos och morotsstavar.
  • Tjänstgörande redaktörer: Mattias Kling, Aleksandra Wojcik och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB