Megakladdig kladdkaka (kolhydratladdning)
avTIll lördagmyset och Gladiatorerna (barnens val, men jag får roa mig med att spana in lite muskler) har jag idag bakat en väldas kladdig kladdkaka, precis som den ska vara. Är det något jag kan få sug efter så är det choklad och glass (som jag tänker ha till). Jo, detta ÄR fortfarande en hälsoblogg och jag tycker att hälsa innebär att man kan njuta av livets goda ibland så länge kropp eller själ inte tar skada.
Tillbaka till träningstänket är gosaker perfekt som med kolhydratsladdning. För mig inför morgondagens långpass löpning med vännen Jennie. Brukar funka kanonbra för mig med socker/fett-frossa kvällen före hård träning och jag LÄNGTAR! Blir första långpasset (2 mil har vi planerat) efter förlossningen så det är bra med energi i musklerna.
Här är receptet, men kladdigheten är det tiden i ugnen som avgör.
Ingredienser:
- 2 ägg
- 2.5 dl socker
- 4 msk kakao (tips på kakao)
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 dl mjöl
- 1/2 tsk salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret i en kastrull.
- Vispa ägg och socker tills det blir poröst.
- Blanda samman med resten av ingredienserna (OBS – försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr).
- Häll ner smeten i en brödad form eller en som är klädd med bakplåtspapper – tips för att få ut den hel utan kladdig form.
- Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.
Recept från kladdkakerecept.blogspot.com