Lätt Flygande Jacob
avIkväll har jag experimenterat i köket igen och gjort en mager variant av 80-talsklassikern Flygande Jacob. Då vi inte hade någon grädde hemma bytte jag ut den i receptet mot lättkesella – överraskande gott! Inte alltid det blir lyckat att ”nyttifiera” gräddiga recept, men den här gången blev det bra. Inte bara lätt, utan massor av extra protein.
Ingredienser:
- 1 grillad kyckling i bitar (eller 2 kycklingar om ni är fler än 4 personer)
- 2-3 bananer
- 5 dl lättkesella
- 2 dl chilisås
- Italiensk salladskrydda
- Ev. curry
- 1 paket bacon (stekt och avrunnen) – går att hoppa bacon över om du vill ha en ännu magrare rätt
- Caschew- eller jordnötter
Gör så här:
- Lägg kycklingbitarna i en smord, ugnssäker form. Strö lite italiensk salladskrydda över.
- Dela bananerna på längden och lägg över kycklingen. Krydda med lite curry på dem.
- Stek bacon och låt rinna av på ett hushållspapper. Sätt ugnen på 225°.
- Blanda kesellan med chilisås.
- Lägg på bacon över kycklingen och bananerna. Täck alltsammans med kesella- och chilisåsblandningen.
- In i ugnen i ca 10 minuter. Strö sedan över caschew eller jordnötter.
- Servera med en blandad sallad och ev. ris. Mums!
Till min Jakob hade jag en stor sallad med avocado, broccoli, tomat, gurka, pumpakärnor och caschewnötter. Filibabba!