Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Lätt Flygande Jacob

av Anna
flygandeJ.jpg

Ikväll har jag experimenterat i köket igen och gjort en mager variant av 80-talsklassikern Flygande Jacob. Då vi inte hade någon grädde hemma bytte jag ut den i receptet mot lättkesella – överraskande gott! Inte alltid det blir lyckat att ”nyttifiera” gräddiga recept, men den här gången blev det bra. Inte bara lätt, utan massor av extra protein.

Ingredienser:

  • 1 grillad kyckling i bitar (eller 2 kycklingar om ni är fler än 4 personer)
  • 2-3 bananer
  • 5 dl lättkesella 
  • 2 dl chilisås
  • Italiensk salladskrydda
  • Ev. curry
  • 1 paket bacon (stekt och avrunnen) – går att hoppa bacon över om du vill ha en ännu magrare rätt
  • Caschew- eller jordnötter

Gör så här:

  1. Lägg kycklingbitarna i en smord, ugnssäker form. Strö lite italiensk salladskrydda över.
  2. Dela bananerna på längden och lägg över kycklingen. Krydda med lite curry på dem.
  3. Stek bacon och låt rinna av på ett hushållspapper. Sätt ugnen på 225°.
  4. Blanda kesellan med chilisås.
  5. Lägg på bacon över kycklingen och bananerna. Täck alltsammans med kesella- och chilisåsblandningen.
  6. In i ugnen i ca 10 minuter. Strö sedan över caschew eller jordnötter.
  7. Servera med en blandad sallad och ev. ris. Mums!

Till min Jakob hade jag en stor sallad med avocado, broccoli, tomat, gurka, pumpakärnor och caschewnötter. Filibabba!

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB